Φωτιά στη Γλυφάδα: Εκκενώθηκε το Πανόραμα Βούλας - Κάηκαν σπίτια, ζημιές σε αυτοκίνητα (pic & vid)

Φωτιά στη Γλυφάδα: Εκκενώθηκε το Πανόραμα Βούλας - Κάηκαν σπίτια, ζημιές σε αυτοκίνητα (pic & vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στη Γλυφάδα και επεκτάθηκε στο Πανόραμα Βούλας - Κάηκαν άλση, παρκάκια και απειλούνται κατοικίες - Εντολή εκκένωσης από το 112.

Μαίνεται η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας και στη συνέχεια, λόγω των ισχυρών ανέμων, κινήθηκε προς νοτιότερο κομμάτι του Υμηττού, με αποτέλεσμα να φτάσει στην Άνω Βούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης της Άνω Γλυφάδας και του ορεινού Πανοράματος Βούλας, και απομάκρυνση των κατοίκων στις οδούς Αριστείδου, Υμηττού και Λαμίας, ενώ κάηκαν κάποια σπίτια που βρίσκονται πάνω από την οδό Έκτορος ήδη έχουν πιάσει φωτιά, όπως και στο τέρμα Θεσσαλίας.

Νωρίτερα οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112.

Πυροσβεστική: Κινητοποιήθηκαν ενισχύσεις από άλλες περιοχές της χώρας

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 71 Πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά έξι αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα, καθώς και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό και άλλο ένα του στρατού. Επιπλέον, υπάρχει συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρες των δήμων.

Σημειώνεται ότι έχουν κινητοποιηθεί από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος δυνάμεις από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, καθώς εδώ και περίπου μία ώρα είναι σε εξέλιξη και δεύτερη πυρκαγιά στο βουνό του Υμηττού.

Δήμαρχος Βάρης: Η φωτιά μπήκε στο Πανόραμα και έκαψε άλση και παρκάκια

«Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και συνεχίζει: «Η φωτιά έχει μπει στο Πανόραμα και έχει κάψει άλση και παρκάκια, ακόμη και κάποιες τέντες, αλλά δεν έχουν καεί σπίτια. Ήρθε από δύσβατη περιοχή, στην οποία δεν μπορούσαν οι δυνάμεις να επέμβουν καθοριστικά. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 33 οχήματα και 180 άνθρωποι, εθελοντές και πυροσβέστες, συν τα εναέρια μέσα. Ο αέρας είναι ισχυρός. Έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης κι έχουν σταλεί μηνύματα με το 112. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καεί σπίτια και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ελέγξουμε».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων, τα ελικόπτερα Σινούκ έχουν πάει στην παραλία στο Καβούρι πάνω από 5-6 φορές για ανεφοδιασμό, μέχρι τις 17:30, προσπαθώντας να περιορίσουν τη φωτιά πριν πέσει ο ήλιος και καθηλωθούν τα εναέρια μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ