Πρόγραμμα ανακύκλωσης στις λαϊκές αγορές της Αττικής

Πρόγραμμα ανακύκλωσης στις λαϊκές αγορές της Αττικής

Η δράση με σύνθημα «Δώσε αξία στα σκουπίδια» α διαρκέσει συνολικά τέσσερις εβδομάδες, από τις 26 Απριλίου ως τις 24 Μαΐου

 

 

Αρχίζει η δράση «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής», από την περιφέρεια Αττικής και τη διεύθυνση λαϊκών αγορών με τη συνδρομή παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών που θα αφορά στη συλλογή των απορριμμάτων σε καφέ κάδους με σκοπό τη δημιουργία βελτιωμένου κομπόστ.

Η δράση θα διαρκέσει συνολικά τέσσερις εβδομάδες, από τις 26 Απριλίου ως τις 24 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) καθημερινά, σε 20 λαϊκές αγορές, σε διαφορετικούς δήμους (συνολικά 240 λαϊκές αγορές), θα βρίσκεται ένα «κινητό πράσινο σημείο» του ΕΔΣΝΑ, μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων προωθητών, οι οποίοι θα αναλάβουν μεταξύ άλλων:

* να προβάλλουν στους πολίτες τα οφέλη της ανακύκλωσης

* να τους ενημερώσουν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν εύκολα να ανακυκλώνουν, στον τόπο που ζουν

* να τους δώσουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε προγράμματα επιβράβευσης κι ανταπόδοσης, με βάση τις ποσότητες που θα ανακυκλώνουν

* να τους ενημερώσουν για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων μέσω της χρήσης του καφέ κάδου, αλλά και να τους μοιράσουν δωρεάν πιστοποιημένο κομποστ που παράγεται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ.

Όπως σημειώνει η ομοσπονδία «οι λαϊκές αγορές στέλνουν ισχυρό μήνυμα προς τις τοπικές κοινωνίες ότι συμφέρει όλους να αλλάξουν συνήθειες στον τρόπο που διαχειρίζονται τα απορρίμματα».

Η σχετική δράση παρουσιάστηκε χτες, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη του προέδρου του ΕΔΣΝΑ και αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, προέδρων ομοσπονδιών παραγωγών, πωλητών λαϊκών αγορών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, περιφερειακών συμβούλων και άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ