Παναθηναϊκός: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για το γήπεδο στον Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ για το γήπεδο στον Βοτανικό

Δημοσιοποιήθηκε στη Διαύγεια η έγκριση του υφυπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων για το κονδύλι των 115 εκατομμυρίων ευρώ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν, η χρηματοδότηση 115 εκατομμυρίων ευρώ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Συγκεκριμένα, η Διαύγεια δημοσιοποίησε το πρωί της Δευτέρας την έγκριση του υφυπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων για το κονδύλι για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, κάτι που σημαίνει πως το τριφύλλι βρίσκεται ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή του.

Η χρηματοδότηση αυτή αφορά αποκλειστικά την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου, αλλά και τη Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού, όπως είχε πει ότι θα γίνει πριν μερικές μέρες ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η απόφαση αναφέρει τα εξής:

«1. Εγκρίνουμε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2022, στη ΣΑΕ 075 του έργου με τα αντίστοιχα οικονομικά του στοιχεία όπως περιγράφονται στον «πίνακα» της απόφασης αυτής.

2. Με ευθύνη του Φορέα Χρηματοδότησης, από το ενάριθμο 2022ΣΕ07500001 δεν δύνανται να αναληφθούν νομικές δεσμεύσεις ή/ και να πραγματοποιηθούν πληρωμές, μέχρι α) την έκδοση από την Ε.Ε. εγκριτικής απόφασης αναφορικά με τη συμβατότητα της εν λόγω χρηματοδότησης με το άρθρο 107 της Σ.Λ.Ε.Ε., και β) την ένταξη του έργου στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021-2025

3. Οι εγκρίσεις αυτές θα περιληφθούν στην τροποποίηση 00 της ΣΑΕ 075 οπότε παύει να ισχύει η παρούσα απόφαση.

4. Η Τράπεζα της Ελλάδος στην οποία κοινοποιείται η παρούσα απόφαση μπορεί από την υπογραφή της να εκτελεί πληρωμές μέχρι του ύψους των πιστώσεων που εγκρίνονται με την παρούσα απόφαση για τα παρακάτω έργα».

ΤΣΣΚΑ, Ζε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ