Λαύριο: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ δήμου και AHEPA Maritime Chapter «St’ Nicholas»

Λαύριο: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ δήμου και AHEPA Maritime Chapter «St’ Nicholas»

Μνημόνιο συνεργασίας συμφώνησαν να υπογράψουν Δήμος Λαυρίου με τον πρόεδρο του AHEPA Maritime chapter “St’ Nicholas”, capt. Δημήτρη Ματθαίου για μια σειρά από δράσεις.

Ειδικότερα η συμφωνία περιλαμβάνει την δημιουργία Ναυτικού Μουσείου σε διώροφο νεοκλασικό κτίριο στην κεντρική πλατεία του Λαυρίου που θα παραχωρηθεί από το Δήμο Λαυρεωτικής το οποίο θα ανακαινισθεί από την ομάδα μας καθώς επίσης και με την ευγενική συνεισφορά του Δήμου, ενώ θα εξοπλιστεί με μεγάλο αριθμό ναυτικών εκθεμάτων που θα προσφερθούν από μέλη της ομάδας μας και ιδιώτες δωρητές οι οποίοι ήδη εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνδράμουν στη δημιουργία αυτού του μουσείου. Το μουσείο θα φέρει το όνομα AHEPA Maritime Chapter «St’ Nicholas» στο δε χώρο του θα διοργανώνονται και διάφορες πολιτιστικές δράσεις.

Επίσης την ανάδειξη μιας Στοάς Αρχαίων Μεταλλείων, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις από το AHEPA Maritime Chapter «St’ Nicholas», ώστε να καταστεί ασφαλής και επισκέψιμη από τους πολίτες που θέλουν να γνωρίσουν τον υπόγειο πλούτο της ιστορικής Λαυρεωτικής, καθώς και διάφορες δράσεις και ημερίδες που θα ακολουθήσουν οι οποίες θα αποσκοπούν στην ανάδειξη και προβολή του λιμένος Λαυρίου και εν γένει του Δήμου Λαυρεωτικής.

Ένας άλλος βασικός σκοπός θα είναι η προσπάθειά να κάνουν τους νέους κυρίως του ιστορικού αυτού Δήμου να αγαπήσουν την θάλασσα και γιατί όχι πολλοί από αυτούς να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα και να γίνουν πρεσβευτές στην προβολή της ναυτιλίας προσελκύοντας περισσότερους νέους να σταδιοδρομήσουν στην μεγάλη μας Ελληνική Ναυτιλία. Τέλος θα γίνει ονοματοδοσία μιας οδού της πόλης του Λαυρίου που θα φέρει το όνομα του chapter.

«Η μεγαλοπρεπής τελετή υπογραφής του μνημονίου, τα εγκαίνια του Ναυτικού μουσείου καθώς επίσης και η ονοματοδοσία του δρόμου θα γίνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και εξοπλισμού του μουσείου την άνοιξη του 2022 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα», αναφέρει ο κ. Ματθαίου ενώ προσθέτει ότι: «Η συμβολή στις συνέργειες τόσο με το Δήμο Λαυρεωτικής όσο και με άλλους Δήμους θα είναι ουσιαστική, με αντίκτυπο στην κοινωνία και περαιτέρω ανάπτυξη του κάθε Δήμου ξεκινώντας από το Λαύριο όπου σίγουρα μπορεί να αποτελέσει το έδαφος για σημαντικό έργο».

Σημειώνεται ότι το AHEPA Maritime chapter “St’ Nicholas” προσέφερε 11 τόνους τροφίμων σε 350 οικογένειες του Λαυρίου και ευρύτερου Δήμου Λαυρεωτικής. «Μια εξαιρετικά συγκινητική και μοναδική στιγμή όπου αποδείξαμε στην πράξη ποια είναι η πρωταρχική αποστολή της ομάδας μας, με ένα χαμόγελο από τους ανθρώπους αυτούς να μας επιβραβεύει. Θερμές ευχαριστίες, στο σημείο αυτό, τόσο στις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας για προσφορά τροφίμων όσο και σε πολλά από τα μέλη μας για τις ευγενικές τους χορηγίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ματθαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ