Τραγωδία στη Χίο: Νεκροί τέσσερις μετανάστες σε ναυάγιο - Ανάμεσα τους τρία παιδιά

Τραγωδία στη Χίο: Νεκροί τέσσερις μετανάστες σε ναυάγιο - Ανάμεσα τους τρία παιδιά

Τρία ανήλικα παιδιά και μία γυναίκα έχουν ανασυρθεί νεκροί, μετά το ναυάγιο λέμβου με πρόσφυγες και μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μετανάστες βρήκαν τραγικό θάνατο, στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Χίο από το Τσεσμέ της Τουρκίας.

Στο σημείο, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, έχουν διασωθεί έως τώρα 22 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), ενώ ακόμη ένα άτομο αγνοείται.

Όπως ανέφεραν κάποιοι από τους διασωθέντες μετανάστες, στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα.

Σύμφωνα με το politischios, η λέμβος έγινε αντιληπτή στις 08:45 το πρωί από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμεναρχείου Χίου σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τις ακτές ενώ στις 08:50 ακολούθησε η επιχείρηση διάσωσης.

Όπως ανέφεραν οι επιβαίνοντες, πρώτα επικοινώνησαν με το 112 προκειμένου να δώσουν το στίγμα τους για το πού βρίσκονται και ότι κινδυνεύουν.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 πλοία του λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο του στρατού, ένα πλοίο της αποστολής του NATO καθώς επίσης και παραπλέοντα σκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ