Σε ισχύ το σχέδιο «Δάρδανος» για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Σε ισχύ το σχέδιο «Δάρδανος» για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Το σχέδιο «Δάρδανος» βρίσκεται σε ισχύ ενόψει της χειμερινής περιόδου 2021-2022 και με πρώτιστο σκοπό την καλύτερη δυνατή αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας μας

Σε ισχύ τέθηκε το Γενικό ΣχέδιοΔράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «Δάρδανος». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, το σχέδιο «Δάρδανος» βρίσκεται σε ισχύ ενόψει της χειμερινής περιόδου 2021-2022 και με πρώτιστο σκοπό την καλύτερη δυνατή αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας μας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Σχέδιο, οι δήμοι, οι περιφέρειες και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας θα πρέπει να έχουν ήδη ολοκληρώσει τον σχεδιασμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων με την σύνταξη των αντίστοιχων σχεδίων σε επίπεδο δήμων, περιφερειών και αποκεντρωμένων διοικήσεων, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας των περιφερειών καλούνται να προγραμματίσουν σε συνεργασία με τους αρμόδιους οικείους αντιπεριφερειάρχες, το συντομότερο δυνατό, τις ειδικές συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επίσης, οι Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας των αποκεντρωμένων διοικήσεων καλούνται να ενημερώσουν σχετικά τους δήμους, προκειμένου να προγραμματίσουν, το συντομότερο δυνατό, τις ειδικές συνεδριάσεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων τους (Σ.Τ.Ο.), με θέμα την πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ