Ευρωπαϊκό Δικαστήριο:Απέρριψε το αίτημα υγειονομικών κατά της Ελλάδας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο:Απέρριψε το αίτημα υγειονομικών κατά της Ελλάδας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απέρριψε τα δύο αιτήματα κατά της Ελλάδας, που έλαβε από 30 εργαζόμενους στο τομέα της υγείας.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απέρριψε τα αιτήματα για προσωρινά μέτρα σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού στην Ελλάδα κατά του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στις, στις 2 Σεπτεμβρίου έλαβε δύο αιτήματα κατά της Ελλάδας από 30 επαγγελματίες υγείας που εργάζονται ανεξάρτητα ή σε δημόσια ιδρύματα υγείας.

Οι αιτούντες διαμαρτύρονται για την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού επαγγελματιών του τομέα υγείας κατά του κορωνοϊού ως προϋπόθεση για να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμά τους.

Οι προσφεύγοντες ζήτησαν επίσης από το Δικαστήριο να εφαρμόσει προσωρινά μέτρα (άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου)

Το Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τις αιτήσεις προσωρινών μέτρων κρίνοντας ότι «ήταν εκτός του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 39 (προσωρινά μέτρα)», σημειώνοντας ότι εγκρίνει τέτοια αιτήματα μόνο σε εξαιρετική βάση, όταν οι αιτούντες θα αντιμετώπιζαν διαφορετικά πραγματικό κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης.

Οι αιτήσεις εκκρεμούν επί του παρόντος ενώπιον του Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ