Βίλια: Ανεξέλεγκτη για τέταρτη μέρα η πυρκαγιά - Νότια προς το Πεδίο Βολής Μεγάρων το μέτωπο

Βίλια: Ανεξέλεγκτη για τέταρτη μέρα η πυρκαγιά - Νότια προς το Πεδίο Βολής Μεγάρων το μέτωπο

Επιχειρούν 13 ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή των Βιλίων, η οποία όμως έχει επικεντρωθεί στο νότιο τμήμα της ευρύτερης περιοχής. Η φωτιά εξακολουθεί να καίει για τέταρτη μέρα και έχει καταστρέψει ή έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και έκαψε σπίτια και αποθήκες στο τόξο Οινόη, Καραούλι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Πανόραμα (πρώην ΤΙΤΑΝ).

Οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν, οδήγησαν τις φλόγες περιμετρικά των οικισμών Οινόη και Πανόραμα και από το μεσημέρι η πυρκαγιά δεν ήταν επικίνδυνη προς την πλευρά των οικισμών, ωστόσο ένα μεγάλο μέτωπο κατακαίει στο όρος Πατέρα και κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων, όπου έχει φτάσει περίπου στα 5-6 χιλιόμετρα.Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, πλησιάζει σε άλλους οικισμούς, όπως το Καραούλι και η Αγία Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άμεση απειλή για το κατοικημένο κομμάτι. Όπως ανέφεραν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στην περιοχή αυτή αρχίζει μια βραχώδης έκταση χωρίς βλάστηση και εκτιμούν ότι η φωτιά θα σταματήσει εκεί.

Στο σημείο αυτό πνέουν ασθενείς άνεμοι (2 μποφόρ στα Μέγαρα), ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι, πιο βόρεια προς την Οινόη, έχει κατά διαστήματα ριπές 4 έως 6 μποφόρ.Αυτό που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ότι τις απογευματινές ώρες προβλέπεται από την ΕΜΥ ασθενής βροχή, που όμως θα συνοδεύεται από ανέμους, οι οποίοι θα φουντώσουν τις ήδη ενεργές εστίες στην περιοχή.

Την τελευταία ώρα επιχειρούσαν 13 ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200.Ανυπολόγιστη όμως είναι η οικολογική καταστροφή, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου μέχρι χθες το πρωί είχαν γίνει στάχτη 75.000 στρέμματα γης, στην πλειοψηφία τους πυκνό πευκοδάσος.Εν τω μεταξύ έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς Πόρτο Γερμενό-Βίλια, στην λεωφόρο Καταδρομών από τη Νέα Ζωή στα Μέγαρα στο ρεύμα προς όρος Πατέρα και στην Λ. Καταδρομών από τον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου επίσης προς το όρος Πατέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ