Πυρκαγιά στα Βίλια - Δήμαρχος Μάνδρας: 30 χρόνια δεν μας επιτρέπουν να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες

Πυρκαγιά στα Βίλια - Δήμαρχος Μάνδρας: 30 χρόνια δεν μας επιτρέπουν να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες

Για ενδείξεις εμπρησμού κάνει λόγο ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης: «Δεν απειλούνται προς το παρόν κατοικίες»

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στα Βίλια Αττικής.

Οι υδροφόρες και το προσωπικό συντρέχουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στην προσπάθεια που κάνουν για να τη θέσουν υπό έλεγχο και να την περιορίσουν. Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης τονίζει ότι, προς το παρόν, δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο κάνει λόγο για ενδείξεις εμπρησμού.

Πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής: Νέο μήνυμα από 112 για εκκένωση των οικισμών Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να οριοθετηθεί η φωτιά, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να περιορίσουμε την έκτασή της», δήλωσε ο κ. Στάθης και πρόσθεσε: «Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά κατακαίει το δάσος μας, στο οποίο τριάντα χρόνια τώρα δεν μας επιτρέπουν να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες».

Για εμπρησμό σε ό,τι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στη θέση Μαρκάτι της Κερατέας, έκανε λόγο και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πυρκαγιά στην Κερατέα: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη - Μήνυμα εκκένωσης από το 112 για τέσσερις οικισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ