Και τις Κυριακές οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

 Και τις Κυριακές οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

Στόχος να λυθεί το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής που παρατηρείται


Να διενεργούνται και τις Κυριακές, έως τον Σεπτέμβριο, οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων και νυν οδηγών, αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής που παρατηρείται στο ζήτημα αυτό.

Η παραπάνω απόφαση του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, υπεγράφη από τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλη Γιαννακόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο προγραμματισμός και η διενέργεια των εξετάσεων θα πραγματοποιείται με ευθύνη του προϊσταμένου της οικείας Διεύθυνσης Μεταφορών, υπό την προϋπόθεση λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την αδιάβλητη και την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, καθώς και όλων των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης, με επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συνηγορεί υπέρ του αιτήματος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για αύξηση της πληρότητας των αιθουσών εξέτασης με υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self test) έως και 24 ώρες πριν την εξέταση για τους υποψηφίους και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για τους εξεταστές, με απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2233/τΒ/29-05-2021) επιτράπηκε η επανέναρξη των θεωρητικών εξετάσεων για όλες τις κατηγορίες, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

· πλήρωση έως και 50% της χωρητικότητας των αιθουσών διενέργειας των εξετάσεων

· τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου

· υποχρεωτική χρήση μάσκας

· σταδιακή και ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο των υποψηφίων

· αερισμός της αίθουσας για τριάντα (30) λεπτά της ώρας μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων

· απολύμανση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των εξαρτημάτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ