Κως: Τούρκοι διακινητές έριξαν στη θάλασσα μετανάστες - Τους εντόπισε το πλοίο της γραμμής

Κως: Τούρκοι διακινητές έριξαν στη θάλασσα μετανάστες - Τους εντόπισε το πλοίο της γραμμής

Συνεχίζουν να στέλνουν μετανάστες με βάρκες στην Ελλάδα οι Τούρκοι διακινητές

Την ώρα που το επίσημο τουρκικό κράτος κατηγορεί την Ελλάδα για «push bac» των μεταναστών, ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη στην Κω.

Σύμφωνα με το OPEN, γύρω στις 8 το βράδυ, ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του επιβαταγωγού πλοίου Blue Star 2, προερχόμενου από τη Ρόδο, λίγο πριν φτάσει στο λιμάνι της Κω, που ήταν και ο τελικός του προορισμός, είδαν δύο ανθρώπους να κολυμπούν στη θάλασσα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Αρχικά, νόμιζαν πρόκειται για επιβάτες που έπεσαν από το πλοίο, όμως όταν είδαν μια λέμβο να απομακρύνεται, συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί. Η λέμβος, στην οποία επέβαιναν οι δύο διακινητές, έφυγε με μεγάλη ταχύτητα με προορισμό τα τουρκικά παράλια, και συγκεκριμένα το Μπόντρουμ. Ήταν ακόμη ένα VIP δρομολόγιο που εκτελούν οι Τούρκοι δουλέμποροι με περισσότερα χρήματα για να φέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Το πλήρωμα κάλεσε το λιμενικό που έσπευσε στο σημείο και περισυνέλλεξε τους δύο πρόσφυγες. Οι δύο άνδρες από τη Συρία, ηλικίας 19 και 41 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κω. Σύμφωνα με το ΟPEN, που παρουσίασε φωτογραφίες-ντοκουμέντο ο ένας από τους δύο πρόσφυγες, είχε μαζί το και πλαστά έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ