Εconomist - Διθυραμβικά σχόλια: Πως η Ελλάδα έγινε «μαθητής - υπόδειγμα» της Ευρώπης

Εconomist - Διθυραμβικά σχόλια: Πως η Ελλάδα έγινε «μαθητής - υπόδειγμα» της Ευρώπης

Οι εγκωμιαστικές αναφορές του γνωστού βρετανικού περιοδικού για τη χώρα μας

To γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πλέον καταστεί «μαθητής - υπόδειγμα» για την Ευρώπη σχολιάζει σε στήλη του το βρετανικό περιοδικό, τονίζοντας ότι μια σειρά από ιδέες και πρωτοβουλίες της ελληνικές κυβέρνησης έχουν επαινεθεί και υιοθετηθεί από τις Βρυξέλλες.

Στο άρθρο του ο Economist σχολιάζει ότι οι «σκληροί αξιωματούχοι» της ΕΕ αναφέρουν ότι οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να «κάνουν την εργασία τους».

«Εάν οι Βρυξέλλες είναι αίθουσα διδασκαλίας, τότε η Ελλάδα έχει γίνει ο μαθητής που κανείς δεν περίμενε», συμπληρώνει. «Ο χειρισμός της πανδημίας έχει δεχθεί επαίνους. Το σχέδιό για την αξιοποίηση των 31 δισ. από τα 750 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης που της αναλογούν κέρδισε «χρυσό αστέρι» από αξιωματούχους της ΕΕ. Ιδέες, όπως το κοινό πιστοποιητικό Covid-19, υιοθετούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο», συνεχίζει o αρθρογράφος του βρετανικού περιοδικού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες ο Economist έκανε εγκωμιαστικές αναφορές για το ελληνικό σύστημα τηλεκπαίδευσης. Ειδικότερα, το βρετανικό περιοδικό αποτύπωσε σε άρθρο του με τίτλο «Το απαγορευτικό βοήθησε την Ελλάδα να ψηφιοποιηθεί», τα ψηφιακά άλματα της χώρας μας στη διάρκεια της πανδημίας, τονίζοντας πως η χώρα πραγματοποίησε «ένα απροσδόκητο άλμα στον καιρό του lockdown».

Σύμφωνα με το περιοδικό, αν και η Ελλάδα ακόμα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σχετικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά το θέμα της ψηφιοποίησης, το 2ο lockdown που επιβλήθηκε τον Νοέμβριο, έδωσε μια μεγάλη απροσδόκητη ώθηση προς τα εμπρός στον σημαντικό τομέα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ