Σιδηρόδρομος: Εκτός λειτουργίας η τηλεδιοίκηση μέχρι την Τιθορέα

Σιδηρόδρομος: Εκτός λειτουργίας η τηλεδιοίκηση μέχρι την Τιθορέα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΣΕ, εντοπίστηκε εύφλεκτο υλικό στα καλώδια

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σύστημα τηλεδιοίκησης στον σιδηρόδρομο, από το τμήμα του σταθμού στις Αχαρνές μέχρι την Τιθορέα (Φθιώτιδα), καθώς προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία αποδίδεται σε δολιοφθορά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΣΕ, εντοπίστηκε εύφλεκτο υλικό στα καλώδια.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ γνωστοποιεί ότι «χθες, Δευτέρα, στις 19:40 το Κέντρο Τηλεδιοίκησης ΣΚΑ έχασε το τμήμα της τηλεδιοίκησης από τον ΣΣ Αχαρνών μέχρι τον ΣΣ Τιθορέας. Μέχρι και αυτήν την στιγμή δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ, ενώ στο τμήμα από Μενίδι μέχρι Τιθορέα τοπικά λειτουργεί η σηματοδότηση».

Και προσθέτει: «Άμεσα συνεργεία του ΟΣΕ και του Αναδόχου ξεκίνησαν τη διαδικασία ανίχνευσης βλάβης. Κοντά στον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης Αχαρνών που τροφοδοτεί την ηλεκτροκίνηση τα συνεργεία βρήκαν φρεάτιο που άγνωστοι είχαν σπάσει τον κάλυκα σκυροδέματος και είχαν βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό στα καλώδια χωρίς να κλέψουν τίποτα».

«Ο ΟΣΕ θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια του δικτύου και να βρεθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ