Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Δείτε LIVE τα αποτελέσματα σε δήμους και περιφέρειες

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Δείτε LIVE τα αποτελέσματα σε δήμους και περιφέρειες

Από το υπουργείο Εσωτερικών ξεκινά η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων σε όλη την Επικράτεια

Στις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Από το υπουργείο Εσωτερικών ξεκινά η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων σε όλη την Επικράτεια. Δείτε τα αποτελέσματα των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών σε όλη την Ελλάδα:

Για πρώτη φορά το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης θα μεταδώσει και σταυρούς. Δηλαδή, ο δικαστικός αντιπρόσωπος, αφού ολοκληρώσει τη μετάδοση του αποτελέσματος υπέρ των συνδυασμών και φτιάξει το λεγόμενο “τηλεγράφημα”, θα παραγάγει και τα δύο, οπότε και θα έρθουν εδώ στο Υπουργείο Εσωτερικών για να διαμοιραστούν», επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Θανάσης Μπαλέρμπας μιλώντας στην εκπομπή “ΕΡΤNEWS Update”.

Για την ΝΔ, αυτές οι εκλογές έχουν πολιτική χροιά, χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά. Αισιόδοξο είναι το κλίμα και υπάρχει ελπίδα για επικράτηση στους περισσότερους δήμους. Ο Πρωθυπουργός έφθασε λίγο μετά τις 19:30 στο γραφείο της ΝΔ και θα ακολουθήσει δήλωσή του, όταν θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα των αποτελεσμάτων.

Έχουμε δώσει μια πολιτική διάσταση στην εκλογή των 13 περιφερειαρχών και των τριών μεγάλων δήμων της χώρας μας. Χρειαζόμαστε ανθρώπους οι οποίοι να είναι ικανοί πρώτα απ όλα. Δεύτερον, να έχουν το ίδιο μεταρρυθμιστικό πνεύμα με την κυβέρνησή μας. Τρίτον, να ασπάζονται το ίδιο αναπτυξιακό όραμα” τόνισε στην ΕΡΤ ο Κώστας Σκρέκας.

Από την άλλη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη από τις 17:30 ο Πρόεδρος του κόμματος, κ. Κασσελάκης. Η βασική στόχευση της Κουμουνδούρου όσον αφορά τις σημερινές αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι να καταγράψει ως δικό της κέρδος τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές. Θα επιδιώξει, μετά από δύο σκληρές ήττες στις εθνικές εκλογές, να διατηρήσει τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, να διατηρήσει τα ποσοστά του.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, περιμένουν τα αποτελέσματα, ώστε να γίνει τελικά η αποτίμηση από το εκλογικό επιτελείο του κόμματος. «Τα μηνύματα θα είναι για όλους», έχει πει ο κ. Ανδρουλάκης, οπότε αναμένουμε να δούμε πώς θα αξιολογήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ που «όργωσε» όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας για να στηρίξει τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης με τις δηλώσεις του, εξέφρασε και αυτός την αισιοδοξία του για την βελτίωση της θέσης του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ