"Καμπάνα' στην doValue Greece γιατί "είχε σπάσει τα νεύρα"σε οφειλέτη

"Καμπάνα' στην doValue Greece γιατί "είχε σπάσει τα νεύρα"σε οφειλέτη

Η οφειλή ήταν σε ρύθμιση βάσει δικαστικής απόφασης

Pρόστιμο 60.000 ευρώ επιβλήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στην εταιρεία είσπραξης οφειλών DoValue Greece για επαναλαμβανόμενες οχλήσεις σε οφειλέτη, ενώ η οφειλή του είχε ρυθμισθεί με δικαστική απόφαση.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η γενική διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης στη DoValue Greece - Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (A.E.Δ.Α.Δ.Π.) επειδή προέβη σε επαναλαμβανόμενες οχλήσεις και σε αποστολή εξώδικης επιστολής για ενημέρωση οφειλέτη περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής, η οποία, ωστόσο, είχε υποβληθεί σε ρύθμιση βάσει δικαστικής απόφασης στο πλαίσιο του ν.3869/2010 και τηρούνταν απαρέγκλιτα.

Πολλαπλές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν γίνει κατά της εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων δανείων» στο παρελθόν για την αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν καταγγελία για παράβαση της καταναλωτικής νομοθεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kataggelies.mindev.gov.gr/ (πληροφορίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ