Blue Horizon: Από πνιγμό ο θάνατος του 36χρονου - ΕΔΕ για το Λιμεναρχείο

Blue Horizon: Από πνιγμό ο θάνατος του 36χρονου - ΕΔΕ για το Λιμεναρχείο

O 36χρονος, όπως προέκυψε, είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Oλοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της ιατροδικαστικής εξέτασης του 36χρονου, ο οποίος σκοτώθηκε, αφού σπρώχθηκε στη θάλασσα από το προσωπικό του πλοίου Blue Horizon.

Αιτία θανάτου, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Ηλία Μπογιόκα και Σωκράτη Τσαντίρη, είναι «πνιγμός εντός θαλασσιου ύδατος». Ο 36χρονος έφερε κακώσεις και κάποιες εκδορές στο κεφάλι. Αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Στην εισαγγελία οι τέσσερις συλληφθέντες

Την ίδια ώρα, στην Εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, καθώς και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, οδηγούνται τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, που συνελήφθησαν.

Πρόκειται για τον καπετάνιο, τον ύπαρχο, τον λοστρόμο και τον αξιωματικό καταστρώματος.

O 36χρονος, όπως προέκυψε, είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Μάλιστα,όπως είχε γνωστοποιήσει το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον ΑΝΤ1, ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί εγκαίρως στο πλοίο, ωστόσο για κάποιο λόγο αποβιβάστηκε, προσπαθώντας να μπει ξανά, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη διαδικασία του απόπλου.

ΕΔΕ για το Λιμεναρχείο Πειραιά

ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διέταξε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter.

Υπενθυμίζεται πως το Blue Horizon απέπλευσε κανονικά παρά την πτώση του 36χρονου άνδρα στο λιμάνι και τελικά το θάνατό του. Στη συνέχεια, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, επέστρεψε στον Πειραιά προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από ναυτικούς και επιβάτες.

Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την πράξη των μελών του πληρώματος «ποινικά και ηθικά καταδικαστέα», προσθέτοντας ότι «αποτελεί χυδαία προσβολή προς τους Έλληνες ναυτικούς της ελληνικής ακτοπλοΐας, που δεν συνάδει με τις αρχές της ναυτοσύνης».

Επεσήμανε ακόμη πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι ο 36χρονος, ο οποίος είχε εισιτήριο στην κατοχή του, αφού είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, έπειτα αποβιβάστηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να επανεπιβιβαστεί, απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ