Πέθανε ο επιχειρηματίας και δημιουργός του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, Θεόδωρος Χαραγκιώνης

Πέθανε ο επιχειρηματίας και δημιουργός του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, Θεόδωρος Χαραγκιώνης

Ήταν ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στο χώρο του real estate

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, o επιχειρηματίας Θεόδωρος Χαραγκιώνης, ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στο real estate και δημιουργός του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

Γεννημένος στην Καστέλα του Πειραιά το 1948, ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης φοίτησε στη Ράλλειο και κατόπιν στην πρότυπο Ιωνίδειο Σχολή. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μετεκπαιδεύτηκε στο Harvard (πολεοδομία) και στο Stanford (διοίκηση επιχειρήσεων). Ήταν ο δημιουργός των πρώτων εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος Χαραγκιώνη που ίδρυσε ειδικευόταν στην ανάπτυξη και στην μακροχρόνια εκμετάλευση ακινήτων επαγγελματικής φύσης στο κέντρο των μεγάλων ελληνικών πόλεων, στο λιανικό εμπόριο ειδών πολυτελείας και στην εγκαθίδρυση και διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων.

Υπήρξε ο δημιουργός των πρώτων εμπορικών κέντρων της χώρας και ήταν αυτός ο οποίος έφερε τον οίκο μόδας Gucci. Υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου Επένδυσης και Ανάπτυξης Ακινήτων (ΣΕΑΑΚ) καθώς και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του I.C.S.C (International Council of Shopping Centers). Συμμετείχε αρκετές φορές ως οδηγός σε ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου όπως το ιστορικό ράλι Ακρόπολις με αγωνιστικά Abarth, Alfa Romeo, Volvo και Porsche.

Τον Μάρτιο του 2011 ίδρυσε το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου που στεγάζεται στο συγκρότημα του Athenian Capitol, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ