Έναρξη εθελοντικών πυροφυλάξεων ΕΔΑΣΑ στην Πάρνηθα για το 2022

 Έναρξη εθελοντικών πυροφυλάξεων ΕΔΑΣΑ στην Πάρνηθα για το 2022

Οι νυχτερινές δασοπυροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο με δυνατότητα διανυκτέρευσης των εθελοντών εντός των πυροφυλακίων.

«Καυτό» προμηνύεται το φετινό καλοκαίρι στο μέτωπο των δασικών πυρκαγιών, καθώς ηθερμοκρασία βρίσκεται ήδη ψηλά και οι πρώτες επικίνδυνες φωτιές στην Αττική εκδηλώθηκαν ήδη.
Είναι άλλωστε πρόσφατη η εμπειρία των πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2021, που άφησαν οδυνηρά σημάδια στο τοπίο της Αττικής αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας. Η συμμετοχή των
πολιτών στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών είναι αναγκαία, για να προστατευτούν τα δάση πουσώθηκαν ή αναγεννώνται μετά τις πυρκαγιές. Τι θα λέγατε, λοιπόν, για μια δροσερή νύχτα στο βουνό, προστατεύοντας το δάσος;
Ο Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) οργανώνει και φέτος εθελοντικές πυροφυλάξεις στην Πάρνηθα, με στόχο την έγκαιρη ειδοποίηση των αρχών για συμβάντα δασικώνπυρκαγιών.
Πρόκειται για μια εθελοντική δραστηριότητα που συνεχίζεται εδώ και 35 χρόνια, δίνοντας στουςπολίτες τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Επιπλέον, είναι μια πρώτης τάξεως απόδραση από τη ζέστη της Αθήνας, καθώς οι εθελοντές περνούν τη νύχτα στηδροσιά του πυροφυλακίου, προσφέροντας ταυτόχρονα τον χρόνο τους στη φύλαξη του τελευταίου πνεύμονα της Αττικής.
Οι νυχτερινές δασοπυροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο με δυνατότητα διανυκτέρευσης των εθελοντών εντός των πυροφυλακίων. Σε αυτές μπορεί να λάβει μέρος κάθε πολίτης άνω των 18ετών, με στοιχειώδη φυσική κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς επικεφαλής της ομάδας
δασοπυροφύλαξης είναι πάντοτε εκπαιδευμένα μέλη του Ε.ΔΑΣ.Α. Οιδασοπυροφυλάξεις γίνονταιβάσει του υπηρεσιακού σχεδιασμού και σε συνεννόηση με το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΔασαρχείοΠάρνηθας.
Οι πυροφυλάξεις του ΕΔΑΣΑ για τη φετινή αντιπυρική περίοδο αρχίζουν την Παρασκευή 10 Ιουνίου και θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι, σε καθημερινή βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ