Πάτρα - Οι γονείς σπάνε τη σιωπή τους: Η ζωή μας έγινε σίριαλ, δεν μας άφησαν να θρηνήσουμε

Πάτρα - Οι γονείς σπάνε τη σιωπή τους: Η ζωή μας έγινε σίριαλ, δεν μας άφησαν να θρηνήσουμε

Αντικρούουν τις κατηγορίες που τους αποδίδουν άγνωστοι στο Διαδίκτυο οι γονείς των τριών κοριτσιών, της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας, που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, στην Πάτρα.

Οι γονείς μιλώντας στο Star, απάντησαν στις φήμες που θέλουν τη μητέρα να εμπλέκεται σε αυτούς.

«Έγινε σίριαλ η ζωή μας, δεν μας άφησαν να θρηνήσουμε το παιδί μας» λέει για τη σύζυγό του ο Μάνος Δασκαλάκης, αποκαλύπτοντας ότι η «μάνα φοβάται να βγει από το σπίτι της».

Από την πλευρά της, η νεαρή μητέρα, σχολιάζοντας τις επικρίσεις και τα σχόλια στο Διαδίκτυο για φερόμενη εμπλοκή της στους θανάτους των τριών παιδιών της, είπε: «Δεν διαφωνώ με την οργή του κόσμου, γιατί προφανώς υπάρχουν εγκλήματα και εγκληματίες, αλλά εμείς δεν είμαστε εγκληματίες... Έχω ακούσει τα πάντα: "Είσαι φόνισσα, έχεις κάνει το τέλειο έγκλημα", την ώρα που θρηνώ τα παιδιά μου» είπε, ενώ ο πατέρας επισήμανε ότι «δεν έχουμε πάρει απάντηση για τον θάνατο των παιδιών μας».

«Θέλω να απαντήσω σε αυτούς που ρωτούν γιατί ήμουν πάντα εγώ μαζί με τα παιδιά. Θέλω να πω ότι καμία μαμά δε θα άφηνε το παιδί της μόνο του στο νοσοκομείο. Το θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να είμαι μαζί της» δήλωσε η μητέρα των κοριτσιών.

«Η Μαλένα δε μας έδειχνε σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά. Ξύπνησε, με κοίταξε και πριν γυρίσουν οι γιατροί, κατέληξε… Την Ίριδα τη βρήκε νεκρή η αδερφή μου. Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη στην κουζίνα μέσα στον πανικό μου… Η Τζωρτζίνα είχε δει και τις δύο αδερφές της να πεθαίνουν. Ήταν ένα πανέξυπνο παιδί που καταλάβαινε τα πάντα» είπε μεταξύ άλλων η μητέρα των κοριτσιών, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές.

Η τραγωδία με τη Μαλένα

«Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στον λαιμό, όλα πήγαιναν καλά» είπε ο πατέρας. «Η παιδίατρος μάς έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση, αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια» πρόσθεσε η μητέρα.

«Πώς γίνεται όλες οι εξετάσεις να ήταν καλές και το παιδί να πεθαίνει;» αναρωτιέται ο πατέρας, που ζητεί απαντήσεις, μέσα από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η έξι μηνών Ίριδα

«Εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο όπως έκανα πάντα. Ήμουν με την αδερφή μου και στις 02:30 πήγα και την σκέπασα, όπως έκανα και στις 07.30. Στις 11.00 όταν μπήκε η αδερφή μου, τη βρήκε νεκρή στην κούνια με ένα πανάκι γεμάτο αίματα» είπε για την έξι μηνών Ίριδα η μητέρα.

«Πάνω στον πανικό, προσπάθησα να της κάνω ανάνηψη. Εγώ ένα ΤΕΕ έχω τελειώσει, δεν έχω τελειώσει νοσηλευτική. Δεν τα κατάφερα και το παιδί κατέληξε. Δυστυχώς τις εικόνες είδε και η Τζωρτζίνα» περιέγραψε.

Η περιπέτεια της 9χρονης Τζωρτζίνας

«Ενώ κοιμόμουν μαζί με την Τζωρτζίνα, πετάχτηκε και έκανε σπασμούς. Ήταν μελανιασμένη στα χείλη της. Από τον φόβο μας και μόνο, την πήγαμε στο νοσοκομείο. Την πήγαμε στο "Καραμανδάνειο". Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο» είπε η μητέρα των παιδιών.

Το παιδί ήταν καλά και είχε 100% επικοινωνία. Ήταν ένα παιδί έξω καρδιά που χόρευε με όρεξη για ζωή, συμπλήρωσε.

Η μητέρα της θυμάται τις τελευταίες στιγμές, λέγοντας για το 9χρονο παιδί, οι ιστολογικές εξετάσεις του οποίου αναμένονται: «Μου έλεγε το παιδί, μαμά κοιμάσαι; Δεν ήθελε να κοιμηθώ. Έβλεπα στο οξυγόνο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και θέλησα να φωνάξω τους γιατρούς. Ξαφνικά ξυπνάει σηκώνεται και πέφτει πίσω. Εγώ ήμουν πανικόβλητη και φωνάζω τους γιατρούς. Έτρεξαν και μετά από προσπάθεια 55 λεπτών την επανέφεραν» είπε από την πλευρά του ο πατέρας.

Πηγή: Star

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ