Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές της 24χρονης

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές της 24χρονης

Έχει φανεί αλκοόλ, αλλά όχι σε πολύ μεγάλη ποσότητα

«Καθαρές» από ναρκωτικά και φαρμακευτικές ουσίες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα που εστάλησαν από την Ελβετία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης δεν έχει ανιχνευθεί ούτε κάποια ναρκωτική ουσία αλλά ούτε και φαρμακευτική, ενώ έχει φανεί αλκοόλ, αλλά όχι σε πολύ μεγάλη ποσότητα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 24χρονης αναμένει την επίσημη μετάφραση των εξετάσεων.

«Τα ούρα δεν μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ. Μόνο οι εξετάσεις αίματος μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώθηκε», ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στο T-Live.

Τι υποστηρίζει η πλευρά της 24χρονης
Η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα υποστηρίζει – μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των τοξικολογικών εξετάσεων – ότι «άργησε να ληφθεί το δείγμα.

«Αν σταματήσει η ουσία να βρίσκεται στα ούρα, κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να το αποδείξει» υποστήριξε ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα, αφήνοντας «παράθυρο» για επιπλέον ενέργειες.

Ειδικότερα, ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων. Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης ανέφερε χαρακτηριστικά στο ThessToday ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν» τόνισε στο ThessToday.gr ο κ. Γαλεντέρης.

Μάλιστα, μεταφέροντας λόγια της 24χρονης, ο ίδιος ανέφερε ότι «αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται ότι έχει καταναλώσει κάποια τοξική ουσία» σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης, συμπληρώνοντας ότι «ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων»

Καθοριστικά τα αποτελέσματα
Σημειώνεται πως όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τα αποτελέσματα αυτά είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, δεδομένου ότι αναμένεται να καθορίσουν την έκβαση της υπόθεσης.

«Εφόσον όλα έγιναν έγκαιρα» τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γ. Μπίκα, ενδέχεται να καθορίσουν την έκβαση της υπόθεσης που άνοιξε με την καταγγελία ότι βιάστηκε σε πάρτι πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, είχε τονίσει πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Να δούμε πότε εστάλησαν και σε τι χρόνους, δηλαδή αν υπήρξαν καθυστερήσεις από τους Ελβετούς», είπε ο Γρηγόρης Λέων επισημαίνοντας ότι όλες οι ουσίες έχουν συγκεκριμένο χρόνο ανίχνευσης, ενώ το περιστατικό αναφέρθηκε την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με την καταγγελία της 24χρονης.

Όπως εξήγησε ο ιατροδικαστής ο χρόνος της ανίχνευσης πρέπει να συνάδει με τον χρόνο της καταγγελίας. «Πρώτα βλέπουμε αν υπάρχει ναρκωτική ουσία στον οργανισμό και μετά τη συγκέντρωση της, όπως ισχύει και για το αλκοόλ».

«Αν βρούμε ουσία που εξαφανίζεται από τον οργανισμό πολύ πιο γρήγορα από ένα 24ωρο, ενδέχεται αυτή να έχει ληφθεί και μετά το περιστατικό για άλλους λόγους, από το θύμα, ενδεχομένως θεραπευτικούς» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη είναι παράλληλη έρευνα για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε -μετά την καταγγελία βιασμού- από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ