Παράταση συνεργασίας Δήμου Θεσσαλονίκης και Ύπατης Αρμοστείας

 Παράταση συνεργασίας Δήμου Θεσσαλονίκης και Ύπατης Αρμοστείας


Ανάπτυξη δράσεων ενταξιακής πολιτικής και προστασίας των προσφύγων

 

Παράταση του Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ύπατης Αρμοστείας, για την ανάπτυξη δράσεων ενταξιακής πολιτικής και προστασίας των προσφύγων, υπέγραψαν ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Μαρία Κλάρα Μάρτιν (Maria Clara Martin), κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στο δημαρχείο.

Η Ύπατη Αρμοστεία συνεχίζει να στηρίζει με στελέχη της τον κεντρικό δήμο στο πεδίο του συντονισμού των φορέων που ασχολούνται με το προσφυγικό αλλά και της προσπάθειας εύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων για την πλήρη οικονομική κάλυψη των προγραμμάτων ένταξης προσφύγων.

Ο κ. Ζέρβας παρουσίασε το πλέγμα των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος, μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, σε αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, εστιάζοντας στη σπουδαιότητα των μαθημάτων ελληνομάθειας που πραγματοποιούνται.

Από την πλευρά της, η κ. Μάρτιν διατύπωσε τη δέσμευση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μέσω νέων προγραμμάτων, που θα εστιάζουν στην ένταξη των προσφύγων και θα αφορούν την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ