Δίκη ψευτογιατρού - Συγκλονίζει ο πρώην αλεξιπτωτιστής: Μου έβγαλε το πλευρό, έχω πλέον αναπηρία 85%

Δίκη ψευτογιατρού - Συγκλονίζει ο πρώην αλεξιπτωτιστής: Μου έβγαλε το πλευρό, έχω πλέον αναπηρία 85%

Συγκλόνισε σήμερα το δικαστήριο η μαρτυρία του πρώην αλεξιπτωτιστή - καταδρομέα που εξαπατήθηκε από τον «Dr Konto».

Ακόμα μία ιστορία εξαπάτησης από τον κατηγορούμενο ως «ψευτογιατρό» ξεδιπλώθηκε σήμερα στο δικαστήριο.

Το θύμα, ένας άνδρας από τη Ρόδο, που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση με αλεξίπτωτο. Περιέγραψε αναλυτικά στο δικαστήριο τη γνωριμία του με τον Dr Konto, ο οποίος του συστήθηκε ως διακεκριμένος ορθοπεδικός-χειρούργος, διεθνούς φήμης που χειρουργούσε κυρίως σε Γαλλία και Ελβετία. Αποτέλεσμα, ο κατηγορούμενος μαζί με άλλους γιατρούς ιδιωτικής κλινικής να του βάλουν ένα σίδερο «κλωβό», και να τον καταστήσουν ανάπηρο σε ποσοστό 85%.

«Τον Ιούνιο 2014 είχα ένα ατύχημα με το αλεξίπτωτο, χτύπησα σοβαρά και υποβλήθηκα σε σπονδυλοδεσία. Έμεινα τρεις μήνες στο νοσοκομείο και ο γιατρός μου, μου είπε ότι θα μείνεις με αυτά τα προβλήματα για όλη σου τη ζωή. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να τονώσω τον εαυτό μου. Καθημερινά έκανα κολύμβηση, αλλά δεν μπορούσα να περπατήσω. Το 2018 Μάρτιο άρχισε η επαφή με τον κατηγορούμενο. Έψαχνα παντού για γιατρούς, Γερμανία, Αγγλία. Έψαχνα να βρω την υγεία μου, σωτηρία. Μου είπαν «μάθε να ζεις με αυτό», έχει τραυματιστεί ο νωτιαίος μυελός αλλά δε το δεχόμουν», περιέγραψε ο μάρτυρας στην κατάθεση του.

Ο τραυματίας μέσω διαδικτύου έκλεισε ραντεβού με έναν γιατρό σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών. Εκεί συναντήθηκε με τον «ψευτογιατρό».

« Αρχές Μαρτίου 2018 πήγα στην Κλινική. Ήταν τέσσερα άτομα απ´ έξω και κύριος κατηγορούμενος, με πολιτικά ρούχα. Μου είπε ότι είναι συνεργάτης Δ. Π και πως είναι χειρούργος ορθοπεδικός, δε χειρουργεί εδώ, αλλά στη Γαλλία, την Αγγλία, την Αμερική. Του έδειξα ακτινογραφία και μου είπε «όλα γίνονται, θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα». Μου είπε ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα, θα αποκατασταθεί η βλάβη με χειρουργείο. Μου έστειλε email με οδηγίες για έξι μήνες. Καθημερινά έτρωγα γαϊδουράγκαθο, χόρτα και έπαιρνα 12 χάπια. Μου είπε μόνο στο εξωτερικό γίνεται το χειρουργείο. Μου απαγόρευσε να τρώω κρέατα, αρνί, χοιρινό και μοσχάρι και να μην έχω σεξουαλική ζωή καθόλου. Μέσα Ιουνίου, μου είπε να κάνω αξονική και μαγνητική».

Στις αρχές του φθινοπώρου, ο κατηγορούμενος ειδοποίησε τον ασθενή ότι έρχεται ένα μόσχευμα και τότε του έδωσε 20 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά. «Μου είπε ότι το μόσχευμα κάνει 54.000 ευρώ αλλά εκείνος το πήρε σε καλύτερη τιμή και πως θα μπω στην κλινική.


Πήγαμε στο γραφείο Δ.Π. και εκείνος με χαμόγελο μου έγραψε με μολύβι στο χαρτί «έχεις πάθεις αυτό, θα αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι και θα μπει το μόσχευμα. Μου είπε να είσαι σίγουρος ότι θα περπατήσεις. Θα βγει ο σπόνδυλος Θ12 και θα μπει μόσχευμα».

Στη συνέχεια, όπως είπε ο μάρτυρας, στο δωμάτιό του τον επισκέφθηκε και ο πρώην υπουργός (σ.σ. κατηγορείται με την ιδιότητα του γιατρού), ο οποίος συμμετείχε στο χειρουργείο του μαζί με ένα ακόμα γιατρό.

«Ο πρώην υπουργός μου είπε θα κάνω μία πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει το θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω. Μου είπε ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει για να περπατήσω», είπε ο μάρτυρας.

«Την άλλη ημέρα εγώ περπάτησα. Εγώ ξύπνησα 4 η ώρα το απόγευμα στην εντατική. Ο πρώτος με επισκέφθηκε ήταν ο «ψευτογιατρός» με ιατρικά ρούχα. Μετά με ανέβασαν στον όροφο. Ο «ψευτογιατρός» μου είπε πως «όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις σύντομα». Εγώ πονούσα σαν να με έχουν σουβλίσει. Μου έβγαλαν όλο το πλευρό . Ήρθε ο Δ.Π. και μου είπε πως «όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις». Μου είπε ότι αφαίρεσαν μέρος του πλευρού για να μπορεί να πάει από μπροστά πίσω. Ο «ψευτογιατρός» ήθελε 50.000 ευρώ, δώσαμε 20.000 ευρώ στο λογιστήριο από ό, τι μου είπε αδελφή. Στις 16 του μήνα βγήκα από τη κλινική με φρικτούς πόνους. Μου έχουν γράψει και μία ουσία που είναι ναρκωτική. Τους είπα και για την κύστη μου και είπαν θα αποκατασταθεί. Μου είχε πει μία τακτική ο «ψευτογιατρός», να πρήζομαι, να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη δηλαδή τραβούσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και μου πήρε άλλα 30.000 ευρώ» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιωνόταν, αλλά μέρα με τη μέρα χειροτέρευε.

«Ήμουν χάλια ζωντανός- νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα αυτή ήταν η κατάσταση μου. Με τη πειθώ του και τη αγιοσύνη του, έλεγες αυτός είναι «άγιος άνθρωπος». Είχε πειθώ, μιλούσε με ιατρικούς όρους, συζητούσε πάντα για την θρησκεία, μου έλεγε ότι έκανε καλά το βασιλιά του Σουδαν» τόνισε ο μάρτυρας, προσθέτοντας πως στη συνέχεια ο «ψευτογιατρός» του είπε ότι θα έπρεπε να κάνει και ενέσεις βλαστοκυττάρων, τέσσερις έναντι 7.000 ευρώ η μία.

Ο κατηγορούμενος συνέχισε να παριστάνει τον γιατρό και είπε στον ασθενή ότι μπορούσε να του βρει κάποια χάπια από την Αγγλία, αξίας 15 χιλιάδων ευρώ, αλλά εκείνος του είπε ότι δεν είχε άλλα χρήματα. Τότε του ζήτησε να του γράψει ένα σπίτι.

«Του είχα πει ότι εάν περπατήσω θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω. Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει «με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;» Του απάντησα όταν περπατήσω θα στο δώσω. Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα. Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό. Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο. Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω. Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πως με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία αφού ξέρουν ότι δε θα γίνω καλά;

Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ να τους τα δώσω. Πλέον έχω αναπηρία 85% εφ’ όρου ζωής. Έπρεπε να μου πουν όπως οι άλλοι γιατροί ότι δε γίνεται τίποτα. Πέρασα όλα αυτά, ταλαιπώρησα του δικούς μου ανθρώπους για να με κοροϊδεύουν οι κατηγορούμενοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ