Ο εισαγγελέας ζητά την αναίρεση της απόφασης για την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη

Ο εισαγγελέας ζητά την αναίρεση της απόφασης για την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη

Την αναίρεση της απόφασης για την αποφυλάκιση του πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη, ζήτησε ο εισαγγελέας του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωυσίδης - «Όχι» για Μπαρμπαρούση και Κορκοβίλη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στην επίμαχη απόφαση «διαλαμβάνεται αόριστα» ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα αν και -όπως είπε- «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

«Ο ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου» πρόσθεσε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός.

Τι υποστήριξε ο συνήγορος του Γιώργου Πατέλη

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Γ. Πατέλη, Δημήτρης Γκαβέλας, υποστήριξε πως «ο αιτών ήδη εκτίει μεγαλύτερη ποινή, από αυτή που του αναλογεί, αφού το αδίκημα της οπλοκατοχής για το οποίο καταδικάστηκε θα έχει παραγραφεί με την έναρξη της δίκης στο εφετείο».

Κατέθεσε μάλιστα και γνωμάτευση παιδοψυχολόγου, αναφέροντας πως «στην ευαίσθητη ηλικία των 15.5 ετών, το παιδί παρουσιάζει δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση και την συναισθηματική έκφραση, υφίσταται μπούλινγκ στο σχολείο, υφίσταται την απομόνωση ακόμα και από τους ίδιους του τους συγγενείς».

«Όχι» στην αναστολή ποινής των Μπαρμπαρούση, Κορκοβίλη

Την ίδια ώρα, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα του πρώην βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση και του κατηγορούμενου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής Κώστα Κορκοβίλη, οι οποίοι ζητούσαν για οικογενειακούς λόγους να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ