Δίκη ψευτογιατρού - Πατέρας 16χρονου: Με είχε πείσει ότι υπάρχει θεραπεία για τον καρκίνο

Δίκη ψευτογιατρού - Πατέρας 16χρονου: Με είχε πείσει ότι υπάρχει θεραπεία για τον καρκίνο

Συγκλόνισε το δικαστήριο με τη μαρτυρία του για τις πρακτικές του «Dr. Kontos» ο πατέρας 16χρονου καρκινοπαθή που πείστηκε από τον κατηγορούμενο να σταματήσει τις χημειοθεραπείες στο γιο του για τις πρακτικές του ψευτογιατρού.

Τη βεβαιότητα ότι ο γιος του παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε θα ζούσε αν δεν ακολουθούσε τις δήθεν θεραπείες του «ψευτογιατρού» εξέφρασε στο δικαστήριο, ο πατέρας του 16χρονου αγοριού, θύματος του κατηγορουμένου για συνολικά 12 ανθρωποκτονίες ασθενών και 14 απόπειρες.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που είχε τον τρόπο του να σε πείθει πως έλεγε αλήθεια.

«Τον κατηγορούμενο τον γνώρισα τέλη Ιουνίου του 2016 στο καφέ ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, χτυπάει το κινητό του και μας λέει ότι είναι η κυρία Βαρδινογιάννη και τον παρακαλάει να βοηθήσει ένα παιδάκι. Το βλέμμα του, η συμπεριφορά του ήταν τέτοια, που τον πίστευες. Έφυγα από την συνάντηση και είπα “δείτε που υπάρχει θεραπεία για καρκίνο και μας την κρύβουν”. Τόσο με έπεισε» περιέγραψε ο μάρτυρας στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις συναντήσεις του ίδιου, της συζύγου του και του γιου τους με το «ψευτογιατρό». «Το επόμενο ραντεβού έγινε σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα για να κάνουν την εξέταση dna που μας είπε ότι χρειάζεται για να είναι τα φάρμακα εξειδικευμένα για το παιδί μας. Έγινε η αιμοληψία από ίδιον. Για χρήματα τότε δεν είχε γίνει αναφορά. Μας άφηνε να εννοηθεί ότι βοηθάει αφιλοκερδώς τα ελληνόπουλα. Στα τέλη Σεπτεμβρίου έγινε συνάντηση σε εστιατόριο κλινικής, έτρωγε εκεί και μία κυρία που δούλευε τον αποκάλεσε "γιατρό". Εκεί, μας δίνει τα φάρμακα, “μη στεναχωριέστε θα γίνει καλά το παιδί” μας είπε. Μας εγγυήθηκε ότι το παιδί θα έχει πλήρη ίαση».

Η επόμενη συνάντηση, έγινε τέλη Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, σε ξενοδοχείο. «Εκεί, έκανε ένεση στο παιδί και τότε, μας είπε για τα χρήματα. Είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα ήταν μικρό ποσό, λέγοντάς μας ότι εάν πηγαίναμε στην Ελβετία, θα ήταν εκατομμύριο. Δεν είχα μαζί μου και δυσαρεστήθηκε. Του είπα “μην στεναχωριέστε. Θα σας τα στείλω σε τραπεζικό λογαριασμό”. Τελικά, του είπα ότι θα του τα πάω την επόμενη το πρωί, του έδωσα σε ένα φάκελο 22.000 ευρώ. Η τελευταία μας συνάντηση έγινε τέλη Νοεμβρίου στην Αθήνα. Μας έκλεισε ραντεβού για μαγνητική. Ήταν μαζί με τον Ζ. Πήγαμε στο γραφείο, του έκανε τη δεύτερη δόση και μετά κάναμε τη μαγνητική».

Πρόεδρος: Το παιδί, εάν δεν είχε γίνει όλο αυτό με τον κατηγορούμενο, θα ζούσε;

Μάρτυρας: 100%. Με το χειρουργείο των Γερμανών, θα ζούσε τρία χρόνια. Ξέραμε (σ.σ είπε κλαίγοντας) ότι η περίπτωση ήταν δύσκολη αλλά κερδίζαμε χρόνο. Δυστυχώς επιλέξαμε το δρόμο κατηγορούμενου.

Πρόεδρος: Όταν τον αποκαλούσατε γιατρό πως αντιδρούσε;

Μάρτυρας: Δεν αντιδρούσε. Σε καμία περίπτωση, δε θα πηγαίναμε σε βοτανολόγο, εμείς είχαμε τους καλύτερους γιατρούς.

Η δίκη του «ψευτογιατρού» θα συνεχιστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Πηγή: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ