Δίκη «ψευτογιατρού»: Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για διακοπή της δίκης

Δίκη «ψευτογιατρού»: Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για διακοπή της δίκης

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για διακοπή της δίκης επειδή ο κατηγορούμενος που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με κορωνοιό, δεν έχει εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους του.

Με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου συνεχίζεται η δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού», ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο 12 καρκινοπαθών και 14 απόπειρες.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για διακοπή της δίκης επειδή δεν έχει εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους του. Ο κατηγορούμενος παραμένει νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό με κορωνοιό.

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας της έδρας:

«Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορουμένου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει covid-19 είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου».

Υπενθυμίζεται πως το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ