Στις 25 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του ψευτογιατρού

Στις 25 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του ψευτογιατρού

Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στο δικαστήριο, ο 48χρονος κατηγορούμενος νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου με κορωνοϊό και πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο.

Για τις 25 Νοεμβρίου διέκοψε η δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού», προκειμένου ο κατηγορούμενος να προσκομίσει εξουσιοδότηση στους δικηγόρους του για να τον εκπροσωπήσουν, όσο διάστημα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η δίκη διεκόπη, όταν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, διαβιβάστηκε έγγραφο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με το οποίο , ο 48χρονος κατηγορούμενος νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου με κορωνοϊό και πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο.

Δίκη ψευτογιατρού: Διακοπή ζητούν οι συνήγοροι του «Dr Kontos» - Επικαλούνται ότι νόσησε με κορωνοϊό

«Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρίσταται προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων. Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά.

Στη περίπτωση του covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αβέβαιη η διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου, ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει. Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους του να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση.

Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι
δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων» ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας.

Για «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων», έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί οικογένειας θυμάτων.

«Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Είναι βέβαιο ότι θα αφεθεί ελεύθερος. Για ποιο λόγο να εκτιθέμεθα στην ελληνική κοινωνία; Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ