Ένας στους δύο ανεμβολίαστους δεν πείθεται με... τίποτα

Ένας στους δύο ανεμβολίαστους δεν πείθεται με... τίποτα

Προβληματισμό προκαλούν αποτελέσματα δημοσκόπησης σχετικά με το αν θα προσέλθουν για εμβολιασμό όσοι δεν το έχουν πράξει

Ερείσματα στην κοινή γνώμη εξακολουθούν να έχουν οι επιφυλάξεις για το εμβόλιο κατά του κορωνοΐου σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του Σκάι.

Με αρνητικό τεστ οι ανεμβολίαστοι σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα

Σύμφωνα με την έρευνα, το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν ξεκαθαρίζουν ότι τίποτε δεν πρόκειται να τους μεταπείσει.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse επτά στους δέκα πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Αναλυτικά και στην ερώτηση «έχετε κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό… ή πότε θα τον κάνετε;» το 73% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, το 15% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 7% απαντά ότι δεν έχει κάνει και δε θα κάνει, ενώ το 5% ότι δεν έχει, αλλά θα κάνει αργά ή γρήγορα.

Όσον αφορά στην ερώτηση ποιος τρόπος θα μπορούσε να πείσει –ίσως- περισσότερο όσους δεν εμβολιάζονται να εμβολιαστούν, μόλις το 1% απαντά η επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, 1% απαντά να το προτείνουν ιστοσελίδες ή μέσα που εμπιστεύονται, 8% να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται, 5% περισσότερες διαβεβαιώσεις – μελέτες (αυθόρμητη απάντηση), 8% δηλώνει να είναι υποχρεωτικό στην εργασία τους, 6% «κάτι άλλο», ενώ το 56% των ερωτώμενων απαντά «τίποτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ