Εκτακτη επιχορήγηση μετά τις πλημμύρες στην Εύβοια

Εκτακτη επιχορήγηση μετά τις πλημμύρες στην Εύβοια

Οι φόβοι έγιναν πραγματικότητα, καθώς μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού η βόρεια Εύβοια δοκιμάστηκε από ισχυρές πλημμύρες.

Οι καταρρακτώδεις βροχές σε συνδυασμό με την ανοχύρωτη κατάσταση που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες καταστροφές στη βόρεια Εύβοια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στην περιοχή μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου.

«Η Πολιτεία όπως και σε άλλες περιπτώσεις θα είναι δίπλα προς την αποκατάσταση αυτών των ζημιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τριαντόπουλος ενώ προσέθεσε ότι ήδη έχουν δρομολογήσει τις επόμενες λίγες ημέρες, Δευτέρα ή Τρίτη μία έκτακτη χρηματοδότηση προς την Β. Έυβοια ύψους 20 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της ωρίμανσης του σχεδιασμού που είχαν τις προηγούμενες μέρες για το κομμάτι των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν μετά τις πυρκαγιές.

Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής και ήδη βρίσκονται σε διασπορά, ενώ συνδράμει η 1η ΕΜΑΚ και 7η ΕΜΑΚ με ομάδα Υποβρυχίων Διασώσεων και διασωστικές λέμβους, καθώς και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ