Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης για το πρώτο έγκλημα μέσω facebook στην Ελλάδα

Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης για το πρώτο έγκλημα μέσω facebook στην Ελλάδα

Με αιτήματα αναγνώρισης ελαφρυντικών στους τέσσερις καταδικασθέντες ξεκίνησε σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο για την δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη το 2013 μέσα στο διαμέρισμά του στη Δάφνη.

Η υπόθεση που χαρακτηρίστηκε ως «το πρώτο έγκλημα μέσω Facebook» στην Ελλάδα, αφού το θύμα παγιδεύτηκε μέσω διαδικτυακής γνωριμίας με μία 24χρονη, απασχολεί ξανά τη δικαιοσύνη μετά την αναίρεση που έκανε δεκτή ο Άρειος Πάγος ως προς τις ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα οι Αρεοπαγίτες έκαναν εν μέρει δεκτή αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου, με την οποία οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και η επονομαζόμενη «γυναίκα-αράχνη» καταδικάστηκαν με την ποινή των ισοβίων συν 12 έτη για ληστεία. Έκριναν πως η κατηγορούμενη πρέπει να δικαστεί ξανά για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του ενεχυροδανειστή και όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και πως πρέπει να επανακαθοριστούν οι ποινές για όλους, λόγω των αλλαγών στον ποινικό κώδικα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν να αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μετεφηβικής ηλικίας

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας η μητέρα της γυναίκας που φέρεται να παγίδεψε τον νεαρό. Είπε ότι η κόρη της έχει μετανιώσει ειλικρινά για τη συμμετοχή της στο έγκλημα και πως παρότι έγκλειστη στις φυλακές ολοκλήρωσε τις λυκειακές σπουδές και πλέον φοιτά στο ανοιχτό πανεπιστήμιο.
Επιπλέον, η μητέρα της κατηγορούμενης υποστήριξε ότι η κόρη της λόγω προβλημάτων νοσογόνου παχυσαρκίας δεν είχε παρέες. «Όταν γνώρισε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. τους συγκατηγορούμενούς της) που της έδειξαν ενδιαφέρον εκείνη χάρηκε» ανέφερε η μητέρα της κατηγορούμενης κλαίγοντας και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι το δικαστήριο σας θα της δώσει αυτό που ζητά. Η κόρη μου έχει 82% ποσοστό αναπηρίας γιατί έχει και άσθμα».
Η ίδια δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τους δικηγόρους της να λένε πως η απουσία της οφείλεται στο γεγονός ότι δυσκολεύεται να μετακινηθεί.

Στη δίκη κατέθεσαν και άλλοι συγγενείς των καταδικασθέντων, ζητώντας κάποιοι εξ αυτών συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 13 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ