Τα αίτια στο «διαζύγιο» του Μέσι με τη Μπαρτσελόνα

Τα αίτια στο «διαζύγιο» του Μέσι με τη Μπαρτσελόνα

Από διάφορες πηγές επισημάνθηκαν λόγοι, χωρίς προφανώς να αγνοηθεί η πτυχή που σχετίζεται με τη μισθολογική κατάσταση του συλλόγου.

Η Μπαρτσελόνα και ο Λιονέλ Μέσι «χώρισαν» χθες (Πέμπτη 5/8), χωρίς όμως να υπάρξουν εξηγήσεις από τα δύο μέρη πέρα από τη δήλωση που συμφωνήθηκε μεταξύ του συλλόγου και του παίκτη και στην οποία τα προβλήματα για να την «ένταξή του» στο οικονομικό fair play της LaLiga εμφανίστηκαν ως το μεγάλο εμπόδιο στη διατήρηση της σχέσης.

Ωστόσο, από διάφορες πηγές επισημάνθηκαν άλλοι λόγοι, χωρίς προφανώς να αγνοηθεί η πτυχή που σχετίζεται με τη μισθολογική κατάσταση του συλλόγου.

Από τη μία πλευρά, επισημάνθηκε ότι ένας άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να επηρεάσει, είναι ότι ο Μέσι δεν είδε να ικανοποιείται το αίτημά του για μία ανταγωνιστική ομάδα που θα παλέψει για τα πάντα την επόμενη σεζόν. Εστιάζοντας περισσότερο στην μη υπογραφή του Κριστιάν Ρομέρο, κεντρικού αμυντικού της Αταλάντα, που φέρεται να αποτελούσε ρητό αίτημα του Μέσι.

Από το περιβάλλον του Αργεντινού, απορρίπτεται ότι υπήρξε κάποιο αίτημα για αποκτήσεις παικτών, σημειώνοντας ότι ο σύλλογος ήταν εκείνος που του παρουσίασε έναν κατάλογο πιθανών μεταγραφών, συμπεριλαμβανομένου του Αγουέρο, αλλά ότι ο Μέσι δεν ζήτησε τίποτα συγκεκριμένο.

Επίσης πηγές της Μπαρτσελόνα επισήμαναν ότι υπήρχαν διαφορετικά και διαδοχικά αιτήματα από τον Μέσι που επιβάρυναν την ατμόσφαιρα και έκαναν τον πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα να δυσανασχετήσει.

Κάτι που πάντως ο ίδιος ο Λαπόρτα αρνήθηκε με δηλώσεις του στην εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo Deportivo , διαβεβαιώνοντας ότι δεν ήταν αλήθεια ότι είχε κουραστεί από τα φερόμενα ως συνεχή αιτήματα του Μέσι, αποφασίζοντας τη ρήξη.

Επισημάνθηκε επίσης ότι αυτή η κίνηση της ρήξης, ήταν απαραίτητη ώστε ο σύλλογος να προχωρήσει σε μια μείωση μισθών με τα άλλα «βαριά ονόματα» της ομάδας.

Πάντως οι Ισπανοί θεωρούν ως πρωταρχική αιτία στη μη ανανέωση του συμβολαίου του 34χρονου Αργεντινού διεθνή, την απροθυμία της Μπαρτσελόνα να δεσμευτεί λαμβάνοντας το δάνειο των 2.7 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφώνησε η La Liga με τη CVC , με την «υποχρέωση» να αγωνίζεται για τα επόμενα 50 χρόνια στη La Liga, όσο θα διαρκέσει η αποπληρωμή, με αποτέλεσμα να μη μπορεί η ομάδα της Καταλωνίας να συμμετάσχει στην European Super League.

Στην Mundo Deportivo πάντως γράφτηκε επίσης μία...ψεύτικη ρήξη Μπαρτσελόνα-Μέσι, προκειμένου να πιεστεί η LaLiga, μη αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο να μην έχει κλείσει ακόμα το κεφάλαιο του Αργεντινού στη Βαρκελώνη.

Άλλωστε στο «δημοψήφισμα» που παρουσίασε για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα της Μπαρτσελόνα, υπάρχουν τέσσερις προορισμοί: Παρί ΣΖ (που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό), Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι και MLS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ