Πανελλαδικές: «Βατά» τα θέματα σε Κοινωνιολογία, Χημεία, Πληροφορική

 Πανελλαδικές: «Βατά» τα θέματα σε Κοινωνιολογία, Χημεία, Πληροφορική

Αναμενόμενα τα θέματα λένε οι  καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου


«Βατά» χαρακτηρίζονται από τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι σχολίασαν για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα μαθήματα της Κοινωνιολογίας (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημείας (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας), Πληροφορικής (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

Κοινωνιολογία

«Τα θέματα ήταν αναμενόμενα και οι εκφωνήσεις στοχευμένες, ώστε να βοηθήσουν το μαθητή να εντοπίσει την απάντηση», αναφέρει η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Αναστασία Σταματίου. «Ακόμα και ένας μέτριος μαθητής θα μπορέσει να γράψει ένα αξιοπρεπή βαθμό», προσθέτει η κ. Σταματίου. 'Ίσως το Δ1 να έχει ένα βαθμό δυσκολίας, γιατί είναι μια πιο συνδυαστική ερώτηση, επισημαίνει.

Χημεία

«Στο σχολικό βιβλίο βασίστηκαν τα θέματα», εξηγεί η καθηγήτρια Χημείας, Σταυρούλα Καζάλη, «απαιτούν όμως καλή κατανόηση όλων των εννοιών, που διδάχτηκαν φέτος τα παιδιά». Οι εκφωνήσεις ήταν σαφείς, χωρίς συνδυασμούς και ένας προετοιμασμένος μαθητής μπορεί να γράψει πολύ καλά, περιγράφει η κ. Καζάλη. Στο Γ3 υπάρχει ένα κρυφό ερώτημα, οι υποψήφιοι πρέπει να λύσουν κάτι από τα προηγούμενα για να το απαντήσουν και το Δ3 έχει μια δυσκολία, συμπληρώνει.

Πληροφορική

«Τα ερωτήματα ήταν σαφή και η δομή τους κλασική», αναφέρει ο καθηγητής Πληροφορικής Βαγγέλης Αγγελάκης. Τα θέματα ήταν αναμενόμενα, δεν υπήρχαν «παγίδες», ούτε κάποια δυσκολία. «Όσοι είχαν καλύψει την ύλη δεν θα έχουν προβλήματα», εκτιμά ο κ. Αγγελάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ