Σάλος για το συνέδριο γονιμότητας - Αποσύρει την αιγίδα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σάλος για το συνέδριο γονιμότητας - Αποσύρει την αιγίδα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Απέσυρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Το διαφημιστικό βίντεο του συνεδρίου εμφανίζει μία γυναίκα που λέει πως «ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. “Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;”. Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. “Τι έχω κάνει λάθος;”. Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα».

Το βίντεο είχε δημοσιευτεί στα κοινωνικά δίκτυα και στο YouTube όμως μετά τον θόρυβο δεν είναι διαθέσιμο.

Μετά από έντονες αντιδράσεις χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα, πολλοί από τους οποίους τόνιζαν πως οι γυναίκες υποεκπροσωπούνταν στο συνέδριο, ενώ άλλοι υπογράμμιζαν την έντονη παρουσία εκκλησιαστικών παραγόντων στον κατάλογο των ομιλητών, αποσύρθηκαν από χορηγοί επικοινωνίας τόσο η ΕΡΤ όσο και το ΑΠΕ.

Το συνέδριο είχε αρχικά τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία όμως μετά τις αντιδράσεις αποσύρθηκε. Το συνέδριο, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 2-4 Ιουλίου δεν είναι γνωστό αν, τελικά, θα πραγματοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ