Πέθανε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Πέθανε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής και επί πολλά χρόνια ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 77 ετών ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν ο ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν πατέρας του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδελφός του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ενώ είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τους γιους του για τη διαχείριση της περιουσίας του.

Μετά το πτυχίο που έλαβε από την ΑΣΟΕΕ ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος συνέχισε τις σπουδές του στην Ελβετία και επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί στις επιχειρήσεις της οικογένειας. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή το 2018 είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η ιστορία της Χαλυβουργικής είναι πράγματι αλληλένδετη με την ιστορία της χώρας. Από το πρώτο εργοστάσιο στην οδό Πειραιώς, όπου φτιάχνονταν σύρματα για καρφιά και πέταλα, μέχρι την ίδρυση του εργοστασίου στην Ελευσίνα και την τοποθέτηση των πρώτων ηλεκτρικών κλιβάνων, η συνδρομή της Χαλυβουργικής στην εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας ιδίως μετά το 1950 είναι καθοριστική, αφού η Ελλάδα είχε δική της παραγωγή σε χάλυβα για όλα τα μικρά και μεγάλα έργα που ξεκίνησαν την δεκαετία του ’50 και άλλαξαν το πρόσωπο της πατρίδας. Από τη δεκαετία του 1960, που ξεκίνησε τη λειτουργία της πρώτης υψικαμίνου μέχρι τη δεκαετία του 1980, η Χαλυβουργική διέθετε τη μοναδική υψικάμινο στη χώρα και αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους εργοδότες στην Ελλάδα. Τα χρόνια αυτά της ακμής, η Χαλυβουργική είχε τεράστιες εξαγωγές και αποτελούσε το κόσμημα της βιομηχανίας στην Ελλάδα, διότι όχι μόνο απασχολούσε πάρα πολλούς υπαλλήλους, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία εθεωρούντο από τους ιδιοκτήτες συγγενείς και όχι υπάλληλοι. Ημασταν όλοι μια μεγάλη οικογένεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ