Πληροφορίες για άρση του lockdown: Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις, τα γυμναστήρια και το ωράριο

Πληροφορίες για άρση του lockdown: Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις, τα γυμναστήρια και το ωράριο

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η επιτροπή των ειδικών σχετικά με τον οδικό χάρτη μετά την άρση του lockdown. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ειδικοί εισηγούνται:

Κατάργηση του 13033 και 13032 και απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από τις 14 Μαΐου.

Οι μετακινήσεις προς την ηπειρωτική χώρα θα γίνονται με ελεύθερη διέλευση από τα διόδια και απλά θα γίνεται σύσταση για self test.


Για τις μετακινήσεις προς τα νησιά με πλοίο ή αεροπλάνο, η κατεύθυνση είναι είτε να απαιτείται πιστοποιητικό αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών, αρνητικό rapid test, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αν κάποιος έχει ήδη νοσήσει από κορονοϊό να μπορεί να το αποδεικνύει.

Για το θέμα του ωραρίου κυκλοφορίας όλα δείχνουν επέκτασή του έως τις 00.30 με την εστίαση να κλείνει ένα τέταρτο νωρίτερα.

Σχετικά με τη λειτουργία των γυμναστηρίων πάει για αρχές Ιουνίου, και όχι για τις 24 Μαΐου, πάντα με όρους απόλυτης ασφάλειας, είτε με self test, είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επίσης, όπως όλα δείχνουν ξεκινούν τη λειτουργία τους τα καζίνο στις 15 του μήνα και τα πρακτορείο ΟΠΑΠ play στις 24 Μαΐου.

Οι ανακοινώσεις, αναμένονται σήμερα (Τετάρτη 12/5), στις 18:00 στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ