Καλύβια: Προφυλακιστέος ο 32χρονος που σκότωσε τον 60χρονο... για τα κοινόχρηστα

Καλύβια: Προφυλακιστέος ο 32χρονος που σκότωσε τον 60χρονο... για τα κοινόχρηστα

Διέφυγε αρχικά στην Αλβανία και συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα

Στη φυλακή οδηγήθηκε σήμερα (Πέμπτη 6/5) μετά την απολογία του ο 32χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 60χρονο υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, στις 23/12/2020.

Ο δράστης του εγκλήματος, που εξιχνιάστηκε και τυπικά πριν λίγες ημέρες με τη σύλληψή του, φέρεται να είχε συχνές προστριβές για την καταβολή των κοινοχρήστων με το θύμα, το οποίο ήταν διαχειριστής στην πολυκατοικία.

Απολογούμενος σήμερα στην ανακρίτρια, ο 32χρονος ομολόγησε την πράξη του και απέδωσε το έγκλημα στην πεποίθηση που είχε πως επειδή ο 60χρονος του έκανε μάγια και κινδύνευε να αρρωστήσει, θα κατάφερνε να «λυτρωθεί» εάν τον σκότωνε.

Είπε, μάλιστα, πως αγόρασε το όπλο του εγκλήματος στο Μενίδι και κατέστρωσε το σχέδιο για την εξόντωση του θύματος, ακολουθώντας με το αυτοκίνητο της μητέρας του τον 60χρονο έως τη δουλειά του στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων.

Μόλις το θύμα πάρκαρε και πριν προλάβει να βγει από το όχημα του, ο κατηγορούμενος τον πλησίασε και τον πυροβόλησε τρεις φορές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 32χρονος, ο οποίος σήμερα κρίθηκε προφυλακιστέος, λίγες ημέρες μετά τον φόνο του 60χρονου, ο 32χρονος διέφυγε στην Αλβανία προκειμένου να χαθούν τα ίχνη του.

Ωστόσο, στο πλαίσιο συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ. με τις αλβανικές διωκτικές αρχές, ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε σε χωριό. Συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα και απελάθηκε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ανακρινόμενος ομολόγησε την πράξη του. Σε έρευνα στο σπίτι του μάλιστα βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα, με την οποία πιθανολογείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε το θύμα.

Οι συνήγοροι του κατηγορουμένου, Μιχάλης Φράγκου και Γιώργος Γιάνναρος, δήλωσαν μετά το πέρας της απολογίας ότι ο εντολέας τους αντιμετωπίζει ψυχικά και διανοητικά προβλήματα και ως εκ τούτου ζήτησαν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

«Είναι εδραιωμένη, πλέον, η πεποίθησή μας ότι πρόκειται για ένα άτομο βαρύτατα διαταραγμένο ψυχικά και διανοητικά. Κι αυτό δεν είναι ένας όψιμος ισχυρισμός μας, καθώς αφενός δεν είχε κίνητρο για την πράξη αφετέρου προέρχεται από ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου ο πατέρας του δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του όταν ήταν 14 ετών», σημείωσαν οι συνήγοροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ