Περιπέτεια για τον βουλευτή Γιώργο Αμανατίδη: Επέμβαση ανοιχτής καρδιάς λόγω... ενός σάντουιτς

Περιπέτεια για τον βουλευτή Γιώργο Αμανατίδη: Επέμβαση ανοιχτής καρδιάς λόγω...  ενός σάντουιτς

Όπως του είπαν οι γιατροί, αυτό προήλθε από μία μόλυνση που μέσω του εντέρου και μέσω της φλεγμονής που αναπτύχθηκε, ο εντερόκοκκος μέσω του αίματος πήγε στην καρδιά.

Για την περιπέτεια υγείας που έζησε μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος περιέγραψε πώς από ένα σάντουιτς έφτασε στην επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

“Προκειμένου να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο έφαγα κάποια στιγμή ένα σάντουιτς και το βράδυ παρουσιάστηκαν συμπτώματα δηλητηρίασης. Την επόμενη μέρα έκανα και ένα τεστ covid γιατί τα συμπτώματα έμοιαζαν, δεν ήταν covid. Ανέβηκα μετά στην Κοζάνη για Σαββατοκύριακο. Άρχισε ένας πυρετός μεταξύ 37,5 – 38. Ξεκίνησα τις αιματολογικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις έδειχναν στοιχεία τα οποία ήταν πολύ παράξενα. Αυτό σήμαινε ότι υπάρχει μία φλεγμονή. Προσπαθήσαμε με τις εξετάσεις να αποδείξουμε εάν είναι σαλμονέλα ή κάτι άλλο. Έφτασα σε σημείο να παρακαλάω να είναι κάποιο από αυτά”, είπε ο κ. Αμανατίδης μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

“Οι μέρες περνούσαν. Τελικά ήταν ένας εντερόκοκκος, ο οποίος μέσα από τη φλεγμονή, από τη δηλητηρίαση δηλαδή μέσω του εντέρου μπήκε στο αίμα και από εκεί στην καρδιά. Όλο αυτό το διάστημα που εγώ προσπαθούσα να δω τι είναι μάλλον υπήρχε μία διαδικασία βλάβης στην καρδιά και όταν τελευταία στιγμή ο πνευμονολόγος με διέταξε σχεδόν να φύγω στη Θεσσαλονίκη, η διαπίστωση εκεί ήταν ότι είναι ενδοκαρδίτιδα και πως έχει ήδη κάνει βλάβη σημαντική στη βαλβίδα την αορτική η οποία θα πρέπει να αντικατασταθεί”, σημείωσε ο βουλευτής.

Όπως του είπαν οι γιατροί, αυτό προήλθε από μία μόλυνση που μέσω του εντέρου και μέσω της φλεγμονής που αναπτύχθηκε, ο εντερόκοκκος μέσω του αίματος πήγε στην καρδιά.

“Δυστυχώς ήταν πράγματα που εγώ για πρώτη φορά τα άκουγα. Υποβλήθηκα σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Όλα πήγαν καλά”, είπε. Και έτσι ο κ. Αμανατίδης έφτασε να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ