Δύο εβδομάδες παράταση στο σχολικό έτος

Δύο εβδομάδες παράταση στο σχολικό έτος

Για δύο εβδομάδες θα παραταθεί το σχολικό έτος. Μόλις το 30% των εκπαιδευτικών δηλώνει πως επιθυμεί να εμβολιαστεί εθελοντικά.

Το σχολικό έτος θα παραταθεί για δύο εβδομάδες, ανέφερε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Σε δηλώσεις της στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η Ζέττα Μακρή σημείωσε πως κατά την επαναλειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης θα δοθεί προτεραιότητα στα γυμνάσια και, κυρίως, τα λύκεια ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων. Άγνωστο παραμένει πότε θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία, ενώ η υφυπουργός ανέφερε πως τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στο σχολείο μετά από self test που θα πραγματοποιούν μία φορά την εβδομάδα.

Οι μαθητές θα κάνουν το τεστ στο σπίτι και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν υπευθυνη δήλωση από τον γονέα, σημείωσε η υφυπουργός. Για τον εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς η Ζέττα Μακρή επεσήμανε, ότι το 30% έχει δηλώσει πως θέλει εθελοντικά, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει κάπως με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneka αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ