Κλέαρχος Μαρουσάκης: Από σήμερα ψυχρή εισβολή - Δυνατοί βοριάδες, βροχές και καταιγίδες

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Από σήμερα  ψυχρή εισβολή - Δυνατοί βοριάδες, βροχές και καταιγίδες

Βοριάδες, βροχές καταιγίδες και χιόνια - Η Αττική  θα επηρεαστεί όσο θα περνά η ώρα και χιόνια δεν αποκλείεται να πέσουν στην ορεινή ζώνη

Aπό σήμερα ξεκινά σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το νέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα που θα κρατήσει μέχρι και ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Σήμερα Τρίτη οι άνεμοι θα γυρίζουν σε βοριάδες το βαρομετρικό που μας απασχόλησε τις προηγούμενες μέρες δίνοντας βροχές, υψηλές θερμοκρασίες και μεταφορά σκόνης υποχωρεί και εκτονώνεται προς την περιοχή της Κύπρου ωστόσο από τα δυτικά Βαλκάνια εισβάλει μια ψυχρή αέρια μάζα που θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σήμερα η κακοκαιρία θα γίνει κυρίως αισθητή στα βόρεια τμήματα και οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα από το ύψος της Λαμίας και πάνω. Και η Αττική πάντως θα επηρεαστεί όσο θα περνά η ώρα και χιόνια δεν αποκλείεται να πέσουν στην ορεινή ζώνη.


Αύριο, Τετάρτη καθώς μία νέα πολική αέρια μάζα θα προσπαθήσει να επηρεάσει την χώρα μας από την περιοχή της Ουκρανίας η κακοκαιρία θα μετατοπιστεί ανατολικότερα επηρεάζοντας τα τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας και Στερεάς σε μία νοητή γραμμή των τμημάτων που βρέχονται από το Αιγαίο. Το σκηνικό θα θυμίζει χειμώνα και την Πέμπτη ενώ σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη και την Παρασκευή ενδέχεται μια αστάθεια του καιρού ωστόσο το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ