Η καραντίνα δεν έφερε έκρηξη στις γεννήσεις - Μειώθηκαν κατά 6,5%

Η καραντίνα δεν έφερε έκρηξη στις γεννήσεις - Μειώθηκαν κατά 6,5%

Μείωση των γεννήσεων κατά 6,5% και όχι αύξηση σημειώθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown αλλά και στη συνέχεια αναφέρει ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείο Εσωτερικών, Μ. Σταυριανουδάκης. 

Οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 6,5% κατά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Το ίδιο παρατηρήθηκε και για τους πρώτους δύο μήνες του 2021 όπου συνεχίστηκε η καθοδική πορεία, Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2021 είχαμε 7.049 νέες γεννήσεις έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2020 που ήταν 7.778. Λίγο καλύτερη ήταν η εικόνα το Φεβρουάριο, με τις γεννήσεις το 2020 να ανέρχονται στις 6.658 έναντι αυτών του 2021 που έφτασαν τις 6.553.

«Παρ' όλο που ο αριθμός των γεννήσεων βρίσκεται σε μια σταθερά πτωτική τάση για αρκετά χρόνια, η μείωση επιτάθηκε εννέα μήνες μετά το lockdown και κάτω από την πίεση της πανδημίας. Αυτό σημαίνει πως οι νέοι άνθρωποι που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία Covid-19 τόσο σε συναισθηματικό όσο και οικονομικό επίπεδο, εξαιτίας του παρατεταμένου εγκλεισμού όσο και κατ΄ επέκταση της αδυναμίας για οποιοδήποτε οικογενειακό προγραμματισμό» επισημαίνει ο κ. Σταυριανουδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ