Ανοίγουν Γυμνάσια, Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

Παραμένει το λουκέτο στην εστίαση

Ανοίγουν Γυμνάσια, Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

Την επαναλειτουργία των δια ζώσης μαθημάτων σε γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολογων.

Σταθεροποίηση αλλά όχι μείωση στην Αττική καταγραφουν οι ειδικοί, που τηρούν στάση αναμονής για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή. Σημειώνεται πως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μόλις το 0,1% των τμημάτων είναι κλειστό λόγω κορονοϊού.

Όπως διευκρινίστηκε, τα Λύκεια στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, ενώ οι μαθητές των γυμνασίων θα επιστρέψουν στις αίθουσες.

Σημειώνουν επίσης, 1500 νοσηλείες λόγω κορονοϊού που καταγράφονται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Οι φόβοι για αύξηση της επιδημίας λόγω των γιορτών δεν επιβεβαιώθηκαν, επισήμαναν οι επιδημιολογοι.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Open ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης δεν άφησε κανένα περιθώριο για άμεση επανεκκίνηση της εστίασης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν βλέπουμε καθόλου κοντά το άνοιγμά της...»

Μιλώντας παράλληλα στην «Ωρα Ελλάδος» κι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που είναι μέλος της επιτροπής, άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης, καθώς «προχωράμε με μικρά βήματα, ανοίγοντας σιγά σιγά δραστηριότητες», προσθέτοντας ότι «πηγαίνουμε καλά (σ.σ.: στα κρούσματα κορονοϊού), άρα θα ανοίξουμε δραστηριότητες».

Εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάμε σε μεγάλο άνοιγμα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και παρέπεμψε για περισσότερα στην επόμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την 29η Γενάρη, με πλάνο για επανεκκίνηση κι άλλων δραστηριοτήτων και πιθανώς και το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων από την 1η Φλεβάρη.

«Θα πρέπει να κάνουμε άλλη μια βδομάδα υπομονή για περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου, των χιονοδρομικών κέντρων και της άρσης απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

πηγή Εθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ