Επόμενος σταθμός επανεκκίνησης για σχολεία και χιονοδρομικά

Επόμενος σταθμός επανεκκίνησης για σχολεία και χιονοδρομικά

Η 1η Φεβρουαρίου εμφανίζεται ως η πιθανότερη ημερομηνία για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων.

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας μόνο της Γ’ Λυκείου έχει απορριφθεί, καθώς πολλοί καθηγητές δηλώνουν αδυναμία να πραγματοποιούν ταυτόχρονα δια ζώσης μαθήματα για τη συγκεκριμένη τάξη και τηλεκπαίδευση στις άλλες τάξεις του λυκείου. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει την Παρασκευή και θα ετοιμάσει την τελική της εισήγηση προς την κυβέρνηση, η οποία και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Πιθανολογείται πως η επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμπαρασύρει και τον κλάδο των φροντιστηρίων, ο οποίος παραμένει και αυτός σε λειτουργία τηλεκπαίδευσης μέχρι νεωτέρας.

Συζητήσεις γίνονται και για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, η λειτουργία των οποίων έχει συγκεκριμένο και εποχικό χαρακτήρα. Ωστόσο αναζητείται η φόρμουλα βάσει της οποίας θα επιτρέπεται η μετακίνηση. Το βέβαιο είναι πως δεν θα υπάρχει… χρονικό όριο στο όποιο SMS θα πρέπει να στείλουν οι φίλοι του σκι, ενώ είναι πολύ πιθανό να επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο με την επίδειξη του σχετικού κωδικού κράτησης.

Για την εστίαση δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή συγκεκριμένη ημερομηνία και δεν αποκλείεται εστιατόρια, καφέ και μπαρ να παραμείνουν κλειστά για καθήμενους πελάτες έως και το τέλος Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ