Επιστροφή στα θρανία με επιφυλάξεις

Επιστροφή στα θρανία με επιφυλάξεις

Ανοίγουν και πάλι οι πύλες των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων που παρέμεναν κλειστές μετά την εφαρμογή του νέου κύκλου περιοριστικών μέτρων στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι μαθητές προσέρχονται με τα μέτρα που είχαν τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή του σχολικού έτους και στα οποία περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στις αίθουσες και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και η τακτική χρήση αντισηπτικών.

Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Επίσης, από σήμερα ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία, ενώ σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών) Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Για την ώρα, τα γυμνάσια και τα λύκεια παραμένουν κλειστά με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς να εξετάζουν διάφορα σενάρια όπως για παράδειγμα η επαναλειτουργία μόνο της Γ΄Λυκείου.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το νέο κλείσιμο των σχολείων δεν μπορεί να αποκλειστεί σε μια νέα έξαρση των κρουσμάτων και των νοσηλειών από τον κορονοϊό στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ