Γεμίζουν οι ΜΕΘ – Νοσοκομείο εκστρατείας στήνεται στη Θεσσαλονίκη

Γεμίζουν οι ΜΕΘ – Νοσοκομείο εκστρατείας στήνεται στη Θεσσαλονίκη

Μετά από ένα εφιαλτικό Σαββατοκύριακο με 211 νεκρούς από τον κορονοϊό, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση.

Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 4.300 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ στις ΜΕΘ-COVID νοσηλεύονται 560 ασθενείς σε σύνολο 651 διαθέσιμων κλινών, σύμφωνα με στοιχεία του News247. Η αναμέτρηση του υγειονομικού προσωπικού με τον κορονοϊό έχει και απώλειες, καθώς όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων περίπου 1.500 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν νοσήσει.

Η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, καθώς την Κυριακή και από τα 1.498 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τα 305 εντοπίστηκαν στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα.

Για τις ανάγκες που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, κινητή υγειονομική μονάδα δημιουργείται στον προαύλιο χώρο του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της πόλης. Η μονάδα δεν θα διαθέτει ΜΕΘ αλλά θα έχει 50 κλίνες και ακτινολογικό εργαστήριο. Η διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ