Επιτάχθηκαν ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη - Σε κατάσταση συναγερμού η πόλη

Επιτάχθηκαν ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη - Σε κατάσταση συναγερμού η πόλη

Ασφυκτική είναι η πίεση που ασκείται στις μονάδες Υγείας της Θεσσαλονίκης, καθώς οι ΜΕΘ κορονοϊού έχουν γεμίσει.

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα στην εφαρμογή του σχεδίου Β που προβλέπει την επίταξη κλινών ιδιωτικών κλινικών στην πόλη. Το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωσε την αναγκαστική δέσμευση προς χρήση από το ελληνικό Δημόσιο της Γενικής Κλινικής Λυσίμαχος Γρηγ. Σαραφιανός και της Euromedica Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την έξαρση του κορονοϊού. Η απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της και για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Το υπουργείο είχε απευθυνθεί με επιστολή του στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών μονάδων καλώντας τους να προσφέρουν εθελοντικά νοσηλευτικές κλίνες και δίνοντάς τους προθεσμία να απαντήσουν σχετικά ως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης. Χθες, από τα 3.227 κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα τα 774 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

«Η ανταπόκριση των μελών σας στην τελευταία αυτή προσπάθεια συνεννόησης αποτελεί δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και κατανόησης» ανέφερε στη σχετική του επιστολή προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση το υπουργείο θα προχωρήσει στη λήψη αναγκαστικών μέτρων καθολικής επίταξης.

Παράλληλα χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυστηροποίηση των ελέγχων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ κλείνει το συνοριακό πέρασμα της Κρυσταλλοπηγής. Αντίθετα, ανοικτές παραμένουν οι πύλες εισόδου σε Κακαβιά και Προμαχώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ