Στο τραπέζι το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων

Στο τραπέζι το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων

Σε περαιτέρω σκλήρυνση των μέτρων θα προχωρήσει η κυβέρνηση εφόσον δεν αποδώσουν αυτά που έχουν ήδη ληφθεί, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ενδεχομένως να έχουμε περιορισμό έτι περαιτέρω των μετακινήσεων και δεύτερον περιορισμό λειτουργίας σχολείων, αλλά και επαγγελματικών δραστηριοτήτων που λειτουργούν σήμερα και ίσως αυτό αλλάξει», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Mega ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχει υψηλότερη κινητικότητα από εκείνη που θα δικαιολογούσε η περίσταση και επανέλαβε την εκτίμησή του ότι τα SMS είναι περισσότερα από το lockdown της περασμένης άνοιξης. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη αφού καθημερινά μετακινούνται συνοδεία των γονιών τους τα περισσότερα από τα περίπου 600.000 παιδιά των δημοτικών σχολείων, ενώ και σε πολλές επιχειρήσεις δεν εφαρμόζεται καθολική η τηλεργασία.

Σχολίασε, επίσης, πως το ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί η αντοχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Το βασικό είναι να αντέξει το ΕΣΥ γιατί η πίεση θα κορυφώνεται τις επόμενες 7-10 μέρες, ενώ για τα κρούσματα περιμένουμε επιπέδωση. Μόλις χθες, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα προστεθούν 234 νέες κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα εντάσσουμε ακόμη 50 κλίνες ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Όσο αυξάνεται η πίεση, τόσο θα αυξάνουμε τις ΜΕΘ, όσο μπορούμε φυσικά», ανέφερε.

Συνολικά σε όλη τη χώρα λειτουργούν 496 κλίνες σε ΜΕΘ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, από τις οποίες είναι κατειλημμένες οι 335. Οριακή είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη παραμένουν ελεύθερες 16 κλίνες, ενώ στην Αττική διαθέσιμες παραμένουν 76 κλίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ