Ο Περίπατος που πήγε... περίπατο

Ο Περίπατος που πήγε... περίπατο
Η Πανεπιστημίου του Μεγάλου Περιπάτου σε μακέτα. Η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική...

Περίπου δύο εκατ. ευρώ στοίχισε η αποτυχημένη παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων στην Πανεπιστημίου, με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να παραδέχεται το φιάσκο.

«Ξεχάστε την, πάμε για κάτι καινούργιο» ήταν το σχόλιο του δημάρχου αναφορικά με τη διαμόρφωση της Πανεπιστημίου.

Ο Κ. Μπακογιάννης μίλησε για το θέμα σε ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάι. «Έχω φάει πάρα πολύ μεγάλο ξύλο για τον Μεγάλο Περίπατο. Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα», σχολίασε.

Ο λεγόμενος Μεγάλος Περίπατος εμφανίστηκε στην καθημερινότητα των Αθηναίων μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων τον περασμένο Μάιο και αρχικά καταλήφθηκαν τρεις λωρίδες της Πανεπιστημίου, καθώς και το τμήμα του οδοστρώματος στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Επίσης πεζοδρομήθηκε στο σύνολό της η Βασιλίσσης Όλγας η οποία είναι προσβάσιμη μόνο για τα λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς και για το τραμ, όταν αποκατασταθεί η λειτουργία του στο προσεχές διάστημα.

Οι επικρίσεις για τον Μεγάλο Περίπατο εστίασαν τόσο στις κυκλοφοριακές επιπτώσεις, καθώς ειδικά τις πρώτες ημέρες η Πανεπιστημίου ήταν αδιάβατη, όσο και στο κόστος του έργου. Το κόστος για τις ζαρντινιέρες, τα μεταλλικά παγκάκια και τα φυτά μαζί με τις παρεμβάσεις στο οδόστρωμα ανήλθε στο ποσό των δύο εκατ. ευρώ περίπου.

Στη ραδιοφωνική εκπομπή ο δήμαρχος της Αθήνας δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το ποια θα είναι η επόμενη μορφή της Πανεπιστημίου.

Τι έλεγε ο Δήμος Αθηναίων τον περασμένο Μάιο

«Το σχέδιο για την δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις που έγιναν ποτέ στην πόλη μας, του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας εγκρίθηκε, με ευρύτατη πλειοψηφία,από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. (Εκτός από την δημοτική παράταξη του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, υπερψήφισαν επίσης οι δημοτικές παρατάξεις του Νάσου Ηλιόπουλου, του Παύλου Γερουλάνου, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Βασίλη Καπερνάρου)» ανέφερε ο Δήμος τον Μάιο του 2020 ανακοινώνοντας την έναρξη του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ