Κεραμέως: Ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Κεραμέως: Ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Για ενδεχόμενη έναρξη μαθημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου έκανε λόγο σε σημερινές δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεεραμέως.

Στόχος είναι να περιοριστούν σημαντικά οι μετακινήσεις, ανέφερε η υπουργός, απευθύνοντας έκκληση στους γονείς να έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές τους διακοπές έως τα τέλη Αυγούστου. Η τελική απόφαση για την ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους θα ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Η λειτουργία των σχολείων θα γίνει με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης και με υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στα σχολικά λεωφορεία.

Για τους εξωτερικούς χώρους η μάσκα θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού, ενώ δεν προβλέπεται χρήση μάσκας κατά τα διαλείμματα και τη γυμναστική. Η υπουργός επανέλαβε πως θα διατεθούν δωρεάν μάσκες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

«Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας».

Επιπροσθέτως θα διανεμηθούν με μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Εσωτερικών αντισηπτικά, ενώ προβλέπεται σχολαστικός καθαρισμός. Προβλέπονται διαφορετικά διαλείμματα και προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων με βάση τις οδηγίες της επιτροπής των ειδικών.

Δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι νεωτέρας μαθητικά συνέδρια και σχολικές εκδρομές ενώ οι επισκέψεις σε μουσεία θα πραγματοποιούνται ανά τμήματα.

Ενθαρρύνεται η άσκηση σε εξωτερικό χώρο, ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν τα σχολικά πρωταθλήματα.

Στην περίπτωση κρούσματος κορονοϊού θα κλείνει το τμήμα και όχι το σύνολο του σχολείου, με την υπουργό να διαβεβαιώνει πως υπάρχουν υποδομές και πως υπάρχει συνεργασία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου με την Cisco που λειτουργεί την πλατφόρμα Webex.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ