Ερχονται ειδικά πρωτόκολλα για όσους επιστρέφουν από διακοπές

Μάσκες και τηλεργασία στο τραπέζι - Νέο μήνυμα από το 112

Ερχονται ειδικά πρωτόκολλα για όσους επιστρέφουν από διακοπές

Ανησυχεί την κυβέρνηση η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις νέες ηλικίες.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης, έγινε εκτίμηση της κατάστασης και παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανά περιοχές και ηλικίες και τα δεδομένα από το σύστημα Υγείας.

Ειδική αναφορά έγινε για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες ύστερα από τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή των επιστημόνων.

Αποφασίστηκε δε η αποστολή πανελλαδικού μηνύματος από το 112 για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας για όσους επιστρέφουν. Το μήνυμα απεστάλη λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι σήμερα.

Επίσης έγινε συζήτηση για την προετοιμασία ανοίγματος των σχολείων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες που είναι υποχρεωτική.

Την ίδια στιγμή, ειδικοί υπογραμμίζουν πως η ευλαβική τήρηση των μέτρων, η γενικευμένη χρήση μάσκας και η εφαρμογή της τηλεργασίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση αποτελούν τα κύρια «όπλα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ