Σενάρια για καθυστέρηση στην έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σενάρια για καθυστέρηση στην έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού θα καθορίσει αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου ή αν η κυβέρνηση θα κάνει δεκτές τις προτάσεις των ειδικών για μετάθεση της έναρξης του σχολικού έτους κατά μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.gr οι επιστήμονες προτείνουν άνοιγμα των σχολείων προς το τέλος Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου και αφού θα υπάρχει μια σαφής εικόνα για την πορεία των κρουσμάτων.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα τέλη Αυγούστου και αφού θα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια καθαρότερη εικόνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

«Έχουμε κουβεντιάσει με την υπουργό Παιδείας. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να πάρουμε καμία απόφαση. Οι αποφάσεις θα ληφθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα. Τα σενάρια είναι δύο. Είτε να ακολουθήσουμε το στιλ του Μαΐου που λειτουργούσαν περιορισμένα, είτε να λειτουργούν κανονικά αλλά οι πάντες να φοράνε μάσκα – και οι μαθητές και οι δάσκαλοι», είχε δηλώσει στον ΑΝΤ1 πρόσφατα ο καθηγητής Ν.Σύψας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ