Η Alter Ego επιστρέφει τα χρήματα του «Μένουμε Σπίτι»

Η Alter Ego επιστρέφει τα χρήματα του «Μένουμε Σπίτι»

Η Alter Ego που ελέγχεται από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει στο Δημόσιο τα χρήματα που είχε λάβει για την προβολή της καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, στα μέσα που ελέγχονται από την Alter Ego αντιστοιχούν 1,23 εκατ. για την προβολή της εκστρατείας στο Mega, τα sites in.gr, tanea.gr, tovima.gr, vita.gr, imommy.gr, megatv.com και marieclaire.gr και τις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι «Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.

Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων.

Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.

Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ